Vratilo se šišanje na lonac, a slavne osobe ga obožavaju: Da li ste i vi imali ovu frizuru kad ste bili mali?

01.04.2022

11:17

0

Glumica Dženueri Džouns vratila se na frizuru iz detinjstva. Međutim, nije jedina - „pot cut“ ili „lonac fruzura“ osvaja poznate

Vratilo se šišanje na lonac, a slavne osobe ga obožavaju: Da li ste i vi imali ovu frizuru kad ste bili mali?
collage(13) - Copyright Printscreen: Instagram/januaryjones

Glumica Dženueri Džouns („Mad Men“) odlučila se za sasvim posebnu novu frizuru – lonac frizuru.

Frizura je doživela svoj vrhunac šezdesetih i od tada je osuđivana kao dečja frizura. Ali čini se da se zvezdama sviđa novi trend frizure, a Hajdi Klum je takođe svoje zavesa šiške stilizovala u bowl cut.

Lonac frizura postaje bowl cut

Slavi svoj povratak i sada se zove „bowl cut“. Ali bio je trend frizura na ženama u 1960, 1970. i 1980. Kod dece, a naročito dečaka uzrasta od dve do pet godina, spada u kategoriju svevremenskih frizura. Ali lonac frizure ponekad su se ušunjale na glave članova boy bendova devedesetih (Nik Karter, Benjamin Bojsi i Robi Vilijams).

Sada juriša na kanale društvenih mreža i pojavljuje se na glavama slavnih - Dženueri Džouns, Majli Sajrus i Rijana, sve nose ili su nosile lonac frizuru.

Kom tipu lica odgovara ova trendi frizura?

Okruglo je moto frizure, na koji se treba malo priviknuti jer je prednji deo kose začešljan ravno napred, a deo oko ušiju je otkriven. Ova trendovska frizura ne pristaje svakom tipu i definitivno ne svakom obliku lica.

Prednjače hipsteri, a pristaje i onima koji nose prevelike dominantne naočare. Intenzivne boje kose takođe se mogu dobro nositi s ovom minimalističkom frizurom.

Okrugli oblici lica, s druge strane, definitivno sebi ne čine nikakvu uslugu, dok je veća verovatnoća da će to učiniti četvrtasti i ovalni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heidi Klum (@heidiklum)

Preduslov za strukturu kose za klasičnu lonac frizuru je ravna kosa koja nije previše fina.

Naime, tada se čelo previše izobliči i izgled se mijenja. Kovrdže pretvaraju frizuru u vrlo jedinstvenu kratku frizuru, a kovrdžavu glavu karakteriše volumen i ne mari za stroga pravila šišanja.

Važno: lonac frizura mora odgovarati osobi, što je osnovni uslov. Ekstrovertno i šareno – super. Ako ste u početku pomalo šokirani zbog povratka ove frizure, prvo se morate naviknuti na izgled svoje glave u obliku lonca. Ovo je trend koji možda ne želimo nužno odmah oponašati, ali ćemo ga definitivno primetiti!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike