Saveti za podmlađivanje: Isprobajte vežbe koje brišu bore (FOTO/VIDEO)

11.03.2022

10:58

0

Pored toga što zatežu kožu, ove vežbe opustiće vas napetosti u licu i vratu

Saveti za podmlađivanje: Isprobajte vežbe koje brišu bore (FOTO/VIDEO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Ukoliko želite da izbrišete godine sa lica i zategnete lice bez skupe plastične hirurgije ili estetskih tretmana, vežbe za lice mogu biti izuzetan protivnik starenju.

Ove vežbe ne koštaju ništa i od vas zahtevaju samo nekoliko minuta rada tokom dana.

Lice ima čak 57 sitnih mišića, koji se vremenom smanjuju i opuštaju. Vežbe za lice su osmišljene pre svega kako bi dale tonus i ojačale mišiće vešeg lica.

Pixabay
 

Joga za lice je kao prirodni botoks, a vežbe su jednostavne. Budući da se joga koristi kao tehnika opuštanja, zagovornici joge lica kažu da ona pomaže kod opuštanja napetih mišića koji mogu doprineti stvaranju bora.

Vežbama ćete podstići cirkulaciju i proizvodnju kolagena i poboljšati protok kiseonika kroz ćelije kože.

Uz pomoć jednostavnih vežbi možete da smanjite bore, oblikujete jagodice, zategnete kožu i smanjite podočnjake. One deluju i protiv podbratka i opuštaju napetost u licu i vratu.

Zatvorite oči

Za obraze - Vežba “riba” jača i podiže obraze. Uvucite oba obraza što jače i ispupčite usne poput ribe. Zadržite položaj 30 sekundi i ponovite od 5 do 10 puta. Za obraze je, takođe, dobra i vežba u kojoj ćete da "napumpate" obraze i tako da zadržite 10 sekundi. Ponovite vežbu od 5 do 10 puta.

Printscreen/Yotube/Blush with me-Parmita
 

Za oči - Za oči i kapke pritisnite oba srednja prsta uz unutrašnji deo obrva, a kažiprstima spoljni deo obrva. Pogled usmerite prema gore i sklapajte oči kao da gledate u sunce. Vežbu ponovite šest puta. Na kraju čvrsto zatvorite oči i zadržite 10 sekundi pa opustite. Ova vežba pomaže u podizanju kapaka, ublažava bore ispod očiju i smanjuje podočnjake.

Podići glavu

Za podbradak - Sve što treba da uradite je da podignete glavu i gledate prema plafonu, pa da ga “ljubite”. Vežbu trebate da ponovite deset puta, a važno je naglasiti i da ne treba da podižete ramena, već samo vrat. Ova vežba se koristi za zatezanje kože vrata.

Za čelo - Ova vežba može napraviti čudo u smanjivanju bora iznad očiju. Prvo širom otvorite oči, kao da ste začuđeni ili uplašeni. Zatim rukama povucite kožu lica prema temenu.

Kad izgledate bolje, osećate se bolje. I sami ćete da primetiti kako se dobro osećate tokom trajanja i izvođenja vežbi za lice. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike