Svilena haljina koju je Megan nosila kod Opre biće izložena u Modnom muzeju, a njen cvetni vez nosi važnu poruku

25.02.2022

15:01

0

Cvet lotosa ima simboličko značenje koje je veoma važno ovom delu kraljevske familije

Svilena haljina koju je Megan nosila kod Opre biće izložena u Modnom muzeju, a njen cvetni vez nosi važnu poruku
Copyright tanjug/Joe Pugliese/Harpo Productions via AP)

Ceo svet je prošle godine pratio otvoren kraljevski intervju koji su Megan Markl i princ Hari dali čuvenoj Opri Vinfri, koja je tada dobila priliku da bez cenzure razgovara sa parom i pita ih šta god da poželi, koji je izazvao brojne i burne reakcije.


Intervjuu je pratila cela planeta, a Megan je tada iznela tvrdnje o rasizmu unutar kraljevske porodice, rekavši da su članovi bili zabrinuti koliko će biti „tamna“ koža njihovog deteta. Vojvotkinja od Saseksa je tvrdila da ju je Kejt Midlton rasplakala pre nego što se udala za Harija, dok je Hari rekao da je njegov otac Čarls prestao da mu se javlja na telefon nakon što je počeo da „preuzima stvari u svoje ruke“.

O crno-beloj svilenoj haljini koju je Megan nosila tokom intervjua bilo je mnogo reči, a sada će biti izložena u Modnom muzeju u Batu nakon što ju je taj muzej proglasio haljinom 2021. godine.

Tanjug/Joe Pugliese/Harpo Productions via AP)
 

Megan je nosila dugu crnu svilenu haljinu od žoržeta s dekolteom na kom je izvezen cvet lotosa i odgovarajućim kaišem iz kolekcije za Đorđa Armanija za proleće/leto 2022, koju je još moguće kupiti u Sjedinjenim Državama.

Poznato je da članovi kraljevske porodice često koriste odevne kombinacije da pošalju poruku kroz izbor stila, boje ili motiva.

Stručnjaci su spekulisali da je vojvotkinja odabrala haljinu sa dizajnom cveta lotosa zbog simbolične povezanosti cveta sa ponovnim rođenjem, samoregeneracijom i duhovnim prosvetljenjem, i njegove sposobnosti da cveta uprkos naizgled izazovnim uslovima.

Posetioci Modnog muzeja će uskoro moći da vide verziju čuvene haljine kada bude izložena kao poslednji predmet naslovne izložbe „Istorija mode u 100 objekata“.

Svake godine, Muzej mode poziva vrhunsko ime iz modne industrije da odabere haljinu godine koja obuhvata preovlađujuće modno raspoloženje, predstavlja prošlu godinu i budi maštu.

Megan Markl i Opra Vinfri Profimedia
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike