Biber za boju, a votka za neprijatne mirise: Modna urednica dala savete kako da nam odeća izgleda kao nova

27.01.2022

09:21

0

Sve ovo, uglavnom, već imate kod kuće

Biber za boju, a votka za neprijatne mirise: Modna urednica dala savete kako da nam odeća izgleda kao nova
Ilustracija - Copyright Profimedia

Koliko puta vam se dogodilo da slučajno uništite omiljeni komad odeće?

A onda sledi nerviranje i, naravno, nezaobilazna kupovina.

Isto tako, svaki komad ima svoj rok trajanja.

I šta onda? Naravno, ponovo šoping.

Zašto biste to radili ako postoji način da odeći produžite život?

Klemi Fildsend je modna urednica i dala je odlične savete kako to da uradimo.

Profimedia
 

Alkoholno sirće za belinu
Preskočite korišćenje izbeljivača ili drugih proizvoda za izbeljivanje koji će vas skupo koštati. Umesto toga, okrenite se svakodnevnim potrepštinama koje već imate u svojim kuhinjskim ormarićima, kao što su soda bikarbona, deterdžent za veš i alkoholno sirće. Dodajte pola šoljice sode bikarbone u bubanj veš mašine, deterdžent kao i obično i sirće u pregradu za vraćanje beline.

Pixabay
 

Votka za neprijatne mirise
Duge šetnje po kiši mogu da ostave neprijatne mirise na vašoj odeći. I dok većina odeće može da ide u veš mašinu, kaputi od pačjeg perja ili paperje ne mogu jer će izgubiti oblik ili se neće dobro osušiti. Sve što vam je potrebno jeste malo votke. Flašicu sa raspršivačem napunte do pola votkom i sokom od limuna i, to je sve! Limun daje svež miris, dok votka suzbija mirise.

Pixabay
 

Aspirin za mrlje
Mrlje od znoja na košuljama uzrokuje aluminijum koji se nalazi u mnogim dezodoransima, a koji reaguje sa vašim znojem. Nikada nemojte koristiti izbeljivač da bi pokušali da ih očistite, jer će to samo pogoršati situaciju. Napravite pastu od zgnječenog aspirina i vode i nanesite je na mrlju četkicom za zube pre pranja. Salicilna kiselina će je lako eliminisati.

Pixabay
 

Biber za boju
Boja sa pamučnih tkanina postepeno izbledi u veš mašini, ali ovo se jednostavno rešava. Samo dodajte mleveni biber. Vratiće boje vašoj odeći jer razgrađuje ostatke sapuna koji mogu da prouzrokuju da boje izblede, a manje je abrazivan od komercijalnih deterdženta.

Pixabay
 

Banana za kožu

Vratite sjaj cipele i uklonite ogrebotine, kako bi izgledale kao nove, trljanjem kore banane po površini. Unutrašnjom stranom kože utrljajte kožu ili veštačku kožu i brzo obrišite sav višak čistom, mekom krpom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike