Baš sad nemate aceton, a lak sa noktiju morate da skinete: Bez brige, postoji pet alternativnih rešenja

12.01.2022

14:52

0

Nestalo vam je acetona, a pri tome ste u žurbi, za skidanje laka s noktiju će vam pomoći pet preparata koje sigurno imate u kući

Baš sad nemate aceton, a lak sa noktiju morate da skinete: Bez brige, postoji pet alternativnih rešenja
555 - Copyright Profimedia

Dobar manikir ne traje večno, a pojavljivanje oštećenja može biti problem kada nemate mnogo vremena pre nekog izlaska ili važnog sastanka.

Marfi nastupa i vi shvatate da baš sad nemate aceton.

Međutim, postoje i drugi načini na koje možete ukloniti lak s noktiju, a među njima definitivno nije grebanje.

1. Pasta za zube

Sve što je potrebno jeste da na nokte nanesete pastu za zube jer ona sadrži etil-acetat, koji je takođe prisutan i u acetonu.

2. Dezodorans

Dezodorans je još jedan način za uklanjanje laka s noktiju. Nanesite ga na nokte, a potom počnite uklanjati lak pomoću pamučnog tupfera. Možda će biti potrebno više od jednog pokušaja, ali će rezultat biti zadovoljavajući.

Unsplash
 

3. Sredstvo za dezinfekciju ruku

U vreme pandemije koronavirusa veće su šanse da kod sebe imate sredstvo za dezinfekciju ruku. Nanesite malo ovog sredstva na pamučni tupfer ili na vatu i trljajte nokte sve dok ne dobijete željene rezultate.

4. Parfem

Baš kao i dezodorans, parfem može da bude zamena za aceton. Nanesite ga na maramicu ili salvetu te počnite s čišćenjem noktiju. Mnoge žene su priznale da ih je ovaj način skidanja laka s noktiju više puta spasao.

Pixabay
 

5. Lak za kosu

Lak za kosu sadrži alkohol i najbolja je alternativa za uklanjanje laka s noktiju. Nanesite lak na nokte, ali onda delujte što brže jer se pamučni tupfer može zalepiti za nokte.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: klix.ba

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike