"Hobotnica" frizura: Trend koji će, prema prognozama, obeležiti 2022. godinu (FOTO)

04.01.2022

14:58

0

Ako ste voleli "fudbalerku", "hobotnicu" ćete obožavati

"Hobotnica" frizura: Trend koji će, prema prognozama, obeležiti 2022. godinu (FOTO)
Frizura - Copyright Printscreen/Instagram

Kada su frizure u pitanju, uvek se radujemo novim trendovima.

Zapravo, skoro uvek.

Primera radi, ne možemo da kažemo da smo bili najoduševljeniji povratkom "fudbalerke" na velika vrata.

Ali, o ukusima, definitivno, ne treba raspravljati, pa smo tako samo mogli da raširenih ruku sačekamo novu promenu, jer, činjenica je da je baš ova frizura osvojila srca mnogih.

Ove godine nam stiže unapređena verzija "fudbalerke" i sličnih "neurednih" frizura, jer će dobiti dodatak u obliku "hobotnica frizure".

Naime, pretraživanje na društvenoj mreži Pinterest se, kada je u pitanju "hobotnica frizura" se, u poslednjih nekoliko meseci, duplo povećalo.


Tom Sprat, administrator bjuti dela Pinteresta je rekao: - 2021. je bila obeležena skromnijim i manje riskantnim frizurama i bojama kose, ali će zato, prema našim podacima, 2022. biti mnogo buntovnija i zabavnija po pitanju izbora frizure i boje kose. Kreativnost i eskapizam postaju sve važniji u svakom aspektu našeg života pa tako i u kosi. -

Ali, šta je zapravo šišanje na "hobotnicu"?

"Hobotnica" frizura je izmenjena verzija slojevite fudbalerke i raščupanih stilova koje viđamo poslednjih godina, uz poseban dodatak. Volumen i slojevi su i dalje tu, ali kosa ne izgleda toliko neuredno i ima pramenove koji uokviruju lice i podsećaju na pipke hobotnice, odakle je i dobila naziv. Ovakva frizura je jako popularna u Aziji, a možete da je zamislite i kao mekšu verziju "shaggy" frizure, zbog slojeva koji joj daju nežniji izgled.

 

 


Šta treba da tražite u salonu?

 

 

Obzirom na to da još uvek nije toliko poznata, vaš frizer ili frizerka možda neće biti upoznati sa ovim stilom frizure. Najbolje je da sa sobom ponesete fotografije na kojima ćete pokazati primere onoga što želite i tako olakšate svom frizeru zadatak. Frizer poznatih, Nil Mudi je objasnio kako dobiti ovu frizuru: - Gornji deo se šiša u obliku činije, ili malo duže, s tim da spoljni vrhovi nisu tupo sečeni. Trebalo bi da budu mekani, po mogućnosti ošišani oštrim žiletom, a ne makazicama. Dužina sa strane i pozadi bi trebalo da bude ostavljena duža i onda da se istanji. Ono što je najvažnije naglasiti jeste mekoća, koje nema kod fudbalerke ili "shaggy" frizure - poručio je Nil.

Ovakve frizure će najbolje stajati onima sa talasastom ili ravnom kosom dužine do ramena ili čak duže.

 

 

Kako stilizovati "hobotnica" frizuru

Praktična je zbog svoje slojevitosti i nije joj potrebno mnogo sređivanja. Najbolje ćete je srediti uz korišćenje proizvoda za volumen kose kako bi podigli koren, a onda vrhove možete da je razmrsite. Takođe, možete kosu i da isfenirate, da biste postigli lepršav i profinjeniji izgled. Nemojte da zaboravite da koristite hranjiva ulja i sprej za zaštitu od toplote kako bi maksimalno zaštitili svoje lokne i održali frizuru svežom i urednom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/miss7

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike