Omiljeni retro materijal Francuskinja ove zime: Oživljaju trend koji su svi lako otpisali, a izgleda neverovatno šik

25.12.2021

12:18

0

Francuskinje su večna modna inspiracija i predlog njihovog omiljenog materijala treba sve žene od stila da uvaže

Omiljeni retro materijal Francuskinja ove zime: Oživljaju trend koji su svi lako otpisali, a izgleda neverovatno šik
pexels-k-production-10295906 - Copyright Pexels

Jedna stvar koju smo primetili kod Francuskinja je njihova zajednička sposobnost da udahnu novi život starim trendovima, koje neki čak smatraju i zastarelim. Ali svojim prirodnim duhom i opuštenim pristupom stajlingu, uticale su na nas da nosimo trend koji smo ranije otpisali.

Somot je jedan od njih. Iako se ovaj retro materijal dugo smatrao osnovom za sve, nismo je toliko viđali u poslednjih nekoliko godina. Ali ukoliko poslušate savete oblačenja galskih devojaka, nećete ga više nikad tako lako odbaciti.

Iako materijal vuče korene iz 70-ih, Francuskinje svojim kombinacijama koje uključuju somot daju moderan vajb, noseći ih na nove, trendi načine.

Modni odabir Camille Charriere koji uključuje mini suknju od somota i kožnu jaknu jasno govori da je upravo somot sastavni deo trenutne francuske garderobe.

U nastavku pronađite inspiraciju za kombinovanje odeće od somota od najstilizovanijih žena u Evropi.

1. Outfit u jednom tonu

Iako bi mnogi rekli da braon somot odaje zastareli vajb, Tamara Mory čini da joj pantalone izgledaju modernije tako što ih nosi sa svetlijim džemperom kamel tona, a zatim nadoknađuje elegantnim crnim gležnjačama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tamara Mory (@tamaramory)

2. Somot suknja

Možda mislite da ne postoji mesto za somotske suknje u ormanima devojaka, ali kao što dokazuje Camille Charriere, one izgledaju neverovatno u kombinaciji sa trendi komadima kao što su čizme na platformu i kožni blejzer.

3. Somot sako

Sako od somota će se jednako neprimetno uklopiti u vašu postojeću garderobu. Kopirajte Franni i uparite svoj sa belim farmerkama i kaubojskim čizmama za osećaj retro vibe u 2022. godini.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Franny (@frannfyne)

4. Ne odbacujte boje

Iako će vam klasične nijanse poput braon, tamnosmeđe i tamnoplave pretežno dolaziti uz somot materijal, nemojte se plašiti da isprobate i svetlije boje, baš kao što Anne-Victoire Lefevre ovde sa svojim delikatnim žutim pantalonama.

5. Somot odelo

Somot odelo Julie Sergent Ferreri je pravi modni san, a vibrantna pink boja dodatno doprinosi moćnom efektu.

6. Odmorite od farmerica

Lepota pantalona od somota leži u njihovoj svestranosti, posebno ako odaberete tamnoplavu ili crnu nijansu. Jednostavno ih nosite sa svime što biste obično stilizovali uz farmerke - u slučaju Lene Farl, belu bluzu i slatki kardigan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Léna 💋 (@lenafarl)

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Elle

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike