Ovo je mačka koja je pet puta utrčavala u zapaljenu zgradu kako bi spasla svoje mačiće (VIDEO)

01.12.2021

18:45

0

Svi znamo da su roditelji spremni da urade sve kada treba da zaštite svoju decu

Ovo je mačka koja je pet puta utrčavala u zapaljenu zgradu kako bi spasla svoje mačiće (VIDEO)
mačka mama - Copyright Printscreen/YouTube, Wonderbot Animals

Tako je i ova majka mačka dovela sebe u smrtonosnu situaciju kako bi spasla svoje mačiće iz zapaljene zgrade, piše Djole dog.

Kada su vatrogasci saznali za požar u garaži u Bruklinu i stigli na lice mesta, videli su kako ova neverovatna mačka iznosi mačiće, jedno po jedno, iz zapaljene zgrade. Pet puta se vratila u zgradu zahvaćenu plamenom kako bi spasla sve svoje bebe.

Nakon što ih je izvukla, počela je da ih dodiruje kako bi se uverila da su živi i da su dobro. Posle ovog herojskog gesta, mačka je dobila ime  – Skarlet. Prema izveštaju, vatrogasac Dejvid Đaneli ispratio je poteze ove hrabre mačke dok je spasavala svoje mačiće.

- Sama Skarlet je bila teško povređena tokom izvlačenja mačića iz vatre. Oči su joj bile zatvorene, a uši i šape spaljene. Većina lica joj je izgorela. Nakon spasavanja mačića, dodirivala ih je jer su je plikovi na njenim očima sprečavali da ih vidi, a zatim je pala u nesvest - rekao je Dejvid.

Vatrogasci iz Bruklina uspeli su da ugase vatru i pruže medicinsku pomoć Skarlet i njenim bebama. Nažalost, jedna od njih nije preživela, ali ostale su izlečene i pronašle su stalan dom.

Ova jedinstvena priča postala je viralna i privukla je veliku medijsku pažnju, a hrabra majka je čak postala inspiracija za nekoliko knjiga.

Skarlet je udomila jedna porodica iz Bruklina u kojoj je živela srećno 12 godina, sve dok nije uginula 2008. godine. Mačka je čak dobila nagradu od organizacije North Shore Animal League.

Printscreen/YouTube, Wonderbot Animals
 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike