Nisu im potrebne reči: Gluvi čovek usvojio gluvo štene, njihova veza je stvarno posebna (FOTO)

10.09.2021

09:35 >> 09:50

0

Nik je savršeno razumeo kroz šta pas prolazi

Nisu im potrebne reči: Gluvi čovek usvojio gluvo štene, njihova veza je stvarno posebna (FOTO)
Copyright nickandemerson.com

Većina životinja u skloništu nije lako usvojiva zbog svojih godina ili zdravstvenih problema. Zato se ljudi koji usvajaju ove kućne ljubimce iz skloništa mogu smatrati pravim herojima. A jedan od njih je heroj naše prče.

Neželjeno štene čekalo je pravu osobu

Priču o Emersonu nije lako progutati. Sa samo šest šest nedelja štene je bačeno u sklonište na Floridi, borilo se za život s parvovirusom, pa je zbog toga izgubilo sluh.

čitajte i ovo

Ali ovo malo laboratorijsko štene bilo je borac. Kasnije je došlo u sklonište za spasavanje „NFR Maine“ zajedno sa svojom braćom i sestrama i bilo dobro zbrinuto. Prevladao je svoje zdravstvene probleme i stavljen je na spisak za usvajanje zajedno sa svojom braćom i sestrama.

Emersonova braća i sestre su odmah pronašli svoje domove. Ali za Emersona proces usvajanja bio je teži. Uostalom, bio je gluv i bio mu je potreban poseban vlasnik za život.

Facebook: NFR Maine

Čuo se poziv štenca

Nik Abot nije ni tražio psa kad je prvi put video oglas na Facebooku. No, priča štenca dirnula ga je na duboko ličan način, pa je odlučio da ode u sklonište samo kako bi ga proverio.

Razlog zbog kojeg je Nik požurio da vidi štene bio je taj što je rođen gluv i savršeno se mogao povezati s teškoćama s kojima se Emerson suočio u svom životu. „Mislio sam da ćemo imati dobru vezu”, rekao je Nik. I bio je apsolutno u pravu!

Zaljubili su se na prvi pogled

Kad je Nik došao u sklonište, video je nekoliko pasa kako se igraju. Ali samo je jedan od njih obratio pažnju na pridošlicu. Bio je to Emerson, 12 nedelja star pas u to vreme. Pas je odmah prišao do Nika i seo mu pred noge. A onda, prema Niku, stvari su jednostavno kliknule.

Čovjek i štene igrali su se zajedno neko vreme i brzo izgradili snažnu vezu. Dakle, za manje od 24 sata, svi postupci usvajanja su završeni i Emerson je dobio novi dom.

Nisu im potrebne reči da bi se razumeli

Emerson se brzo navikao na svoj novi dom. Danas je zdrav, srećan pas koji uživa u svom životu s voljenim i brižnim vlasnikom.

Ali nemogućnost slušanja ne sputava psa – da bi im komunikacija bila još lakša, Nik ga je učio nekim jednostavnim naredbama znakovnog jezika da sedne, legne i dođe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nick Abbott (@nickandemerson)

Priča ima srećan kraj

Emerson je imao stvarno težak početak života, ali na kraju je završio bajkom pronalazeći čoveka koji ga je savršeno razumeo. Što se tiče Nika, prijateljstvo mu je promijenilo život nabolje. Sada se oseća srećnije i voli svog psa svim srcem.

čitajte i ovo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike