Odlična ideja: Indijac od starih televizora pravi mini-domove za pse lutalice

10.02.2021

10:40 >> 11:55

0

Autor: Z. A.

Gest ovog čoveka inspiriše

Odlična ideja: Indijac od starih televizora pravi mini-domove za pse lutalice
Copyright Instagram/@dowarah_abhijit

Biznismen Abhidžit Dovaraha ulepšao je život psima lutalicama u Indiji pokrenuvši zanimljivu akciju. Naime on stare televizore pretvara u udobne kuće za pse lutalice.

Biznismen je bio zabrinut za zdravlje pasa na ulicama Sivasagara, grada u Asamu na severozapadu Indije, posebno za vreme nedavnih loših vremenskih uslova, pa je smislio kreativno rešenje. Uzeo je stari televizor iz svog doma i pretvorio ga u utočište za svakog psa kome je bio potreban.

Mini-dom je bio takav hit da je Abhidžit odlučio da ih napravi još, koristeći druge stare televizore, oslikavajući im spoljašnjost, dodajući bocu vode i čineći njihovu unutrašnjost prijatnom.

– Kućica za pse se može videti iz daljine – kaže Abhidžit. – Žuta će ih privući, a zelena povezuje kućicu i prirodu. Ove pse udaraju vozila i oni žive u užasnim uslovima, zato sam poželeo da učinim nešto za njih. I eto, ovo je bila odlična ideja, očigledno.

Abhidžit i njegovi prijatelji sada se brinu o nekoliko napuštenih čopora.

– Počeo sam ovo da radim pre mesec dana, 4. decembra, i planiram da svake nedelje napravim najmanje jednu kućicu za pse – dodao je. – Moj san je da pružim utočište svim ovim psima lutalicama.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike