Rođeno štene sa šest nogu i dva repa: Veterinari primetili neverovatnu činjenicu i nazvali ga čudom

01.03.2021

19:50 >> 19:02

0

Rodio se dok je napolju divljala mećava, a dobio je ime Skiper

Rođeno štene sa šest nogu i dva repa: Veterinari primetili neverovatnu činjenicu i nazvali ga čudom
Copyright Printscreen/Facebook

Više puta smo se uverili da su čuda moguća, a sada je to dokazalo i jedno štene. Naime, u američkoj državi Oklahoma rođeno je štene sa šest nogu i dva repa.

Na rođenju je dobio ime Skiper, a štene je mešanac rasa border koli i australijskog ovčara.

Prema rečima vlasnice bolnice, dr Tine Nil, štene se rodilo sa osam braće i sestara dok je napolju divljala mećava.

A što se tiče njegove fizionomije, Skiper ima jednu glavu i grudnu šupljinu, ali dva karlična područja, dva donja urinarna kanala, dva reproduktivna sistema, dva repa i šest nogu.

A ono što je zapanjilo veterinare je činjenica da uprkos značajnim odstupanjima, Skiperu su organi u odličnom stanju. Sve njegove šape se kreću i reaguju na nadražaje.

Ipak, prema rečima lekara, njemu će biti potrebne dodatne fizičke terapije, kao i pomoć u kretanju dok odraste.

-Ovo je čudo po imenu Skiper. Doslovno. Preživeo je duže nego što smo očekivali i duže nego bilo koji ovakav pas, već je star četiri dana, a istraživanje kaže da nijedan nije rođen živ sa ovakvom organskom kombinacijom. Možda ste primetili da izgleda drugačije – ima šest nogu! Ima združeni poremećaj koji se zove monocephalus dipygus i monocephalus rachipagus dibrachius tetrapus, što jednostavno znači da ima jednu glavu i grudni koš, ali dve karlične regije, dva urinarna trakta, dva reproduktivna sistema, dva repa i šest nogu. Takođe ima znakove spine bifide. Ono što je pozitivno je to da su mu organi u odličnom stanju, normalno vrši fiziološke potrebe i zaista je snažan. Za sada normalno napreduje. Sve noge se kreću i reaguju na nadražaje kao kod normalnih štenaca. Možda će morati na fizikalnu terapiju kako raste. Nastavićemo da proučavamo njegovo stanje, pratićemo njegov razvoj i proveravati da ne trpi bolove i da mu bude dobro tokom ostatka života. Trenutno je dobro i kod kuće je – napisali su na Facebook profilu bolnice u kojoj je rođeno ovo neobično štene, a preneo CNN.

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike