Ovo je pet najosećajnijih rasa mačaka koje su po ponašanju slične psima

01.04.2021

19:21 >> 17:10

0

Iako je svaka mačka jedinstvena, postoje određene rase koje vole da se maze, igraju i žude za ljudskom pažnjom

Ovo je pet najosećajnijih rasa mačaka koje su po ponašanju slične psima
Copyright Unsplash/Kanashi

Poznato je da mačke cene sopstveni prostor, da su nezavisne, hladne i distancirane. Često se čini da su karakterom potpuno suprotne od pasa. Ipak, važno je da znate da je karakter svake mačke različit.

Iako je svaka mačka jedinstvena, postoje određene rase koje vole da se maze, igraju i žude za ljudskom pažnjom. Ako tražite mačku sa sličnim osobinama kao što ih ima pas, ovo su najbolji izbori za vas.

Sijamska mačka

Ova dobro poznata rasa mačaka voli da bude u centru pažnje i izuzetno je bliska sa svojom porodicom i ima mnogo strpljenja s decom. Sijamske mačke žude za ljudskom pažnjom više od svega i žele biti deo svega što radite, no obično imaju čvrstu vezu s jednom osobom u porodici. One mogu biti poput pasa u smislu da će, ako ste napolju, čekati kraj prozora i gledati kad ćete se vratiti kući. Imaju živahan karakter, ali su vrlo znatiželjne i inteligentne.

Pixabay

Persijska mačka

Ove su mačke vrlo popularne zbog svog dugog, mekog krzna i odanog, nežnog karaktera. Vole da imaju opušten način života koji odgovara njihovoj tihoj, nežnoj prirodi. Ponose se svojim izgledom i vole da budu doterane. Ne vole glasno okruženje i vole da se maze, grle i provode vreme s članovima porodice.

Unsplash/Touhid Arastu

Sfinks mačka

Sfinks mačke ne podnose visoke temperature jer nemaju dlaku, pa su idealni ljubimci za provoditi vreme u kući. Vole da budu u centru pažnje i da se privijaju se uz ljude, a često će vas zvati i na igru. Dragocen im je svaki trenutak koji provedete s njima.

Ragdol

Ova rasa ima najviše psećih osobina. Obožavaju da se maze da vam budu u naručju, zbog čega su i dobile ime ragdol, što znači lutka. Poznate su po nežnoj naravi i poslušnosti i vole da imaju vašu pažnju i ljubav samo za sebe.

Unsplash/Amy Chen

Egzota

Zbog svog izgleda kojim podsećaju na medvedića i odanog i nežnog karaktera, ove mačke čine idealne kućne ljubimce. Izuzetno su nežne s porodicom i uvek žele da budu blizu vas, a dobro se slažu i s drugim kućnim ljubimcima u kući. Razigrane su i ne podnose usamljenost. Mnogo više vole da spavaju na sofi ili se odmaraju na dasci, nego da trče i skaču.

pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike