Sedam najčešćih razloga zbog kojih vas mačka prati svuda

16.05.2021

09:50 >> 08:33

0

Ponekad mačkama samo treba društvo i žele da budu blizu ljudima

Sedam najčešćih razloga zbog kojih vas mačka prati svuda
Copyright Printscreen: Twitter/@CuriousZelda

Ako imate macu za kućnog ljubimca sigurno ste primetili da vas povremeno prati gde god da krenete. I zapitali ste se zbog čega to radi. Portal Cat food dispensers reviews nabrojao je čak sedam najčešćih razloga zbog kojih se to događa.

Evo koji su to razlozi:

Gleda vas kao roditelja

Vaša mačka u vama može da vidi majku ili oca, zbog čega će vas svuda pratiti jer je vezana za vas i u vas ima poverenja.

Želi da se igra

Ako ste jedini u kući koji se inače igra s mačkom, velika je verovatnoća da će vas pratiti u želji da se zabavlja. Igranje s mačkom u većini slučajeva rezultira stvaranjem posebnog odnosa.

Ne voli razdvojenost

U slučaju da se vratite s puta, a vaša mačka počne čudno da se ponaša i svuda vas prati, to verovatno znači da ste joj jako nedostajali. Nekim ljubimcima teško pada razdvojenost i nemojte ih previše ostavljati same.

Znatiželjne su

Mačke su po prirodi znatiželjna bića i kada vide vlasnika da negde ide, često će ga slediti iz želje da saznaju kuda se zaputio.

Pexels/ Alina Vilchenko

Žele da se druže

Ponekad mačkama samo treba društvo i žele da budu blizu ljudima jer im samoća brzo dosadi.

To im je rutina

Baš kao i ljudi, i mačke stvaraju svoje rutine. Unutar kuće nemaju mnogo mogućnosti, pa uglavnom imitiraju ono što vide da vlasnik radi i tako označavaju svoju teritoriju.

Nisu toliko samostalne kao što se misli

Uvreženo je mišljenje da mačkama ne treba previše pažnje i da one mogu da se brinu same za sebe, no to nije baš tako. Mačke i te kako zahtevaju odgovarajuću pažnju i nisu toliko samostalne kao što se misli.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike