Policijska akademija u Kini prodaje na aukciji 54 psa koji ne mogu u službu jer su pali na ispitu

03.07.2021

10:30 >> 12:10

0

Autor: Z. A.

Svaki budući vlasnik moraće da potpiše ugovor u kojem stoje svi detalji o tome kako se treba starati o ljubimcu

Policijska akademija u Kini prodaje na aukciji 54 psa koji ne mogu u službu jer su pali na ispitu
Profimedia

Premda su svi psi dobri, nisu svi za posao u državnoj službi. Zato je, piše CNN, policijska akademija u kineskoj provinciji Lijaoning objavila kako će prodati sve one pse koji nisu prošli ispit.
Tako se za nekoliko dana otvara aukcija na kojoj će svoj novi dom tražiti čak 54 psa.

Većina pasa su nemački ovčari, ali ima nekoliko mešanaca belgijskih ovčara. Svi oni su pali na ispitima: nisu uspešno sledili naredbe trenera da napadnu, nisu bili dovoljno atletski tipovi ili su pak jako loše lovili predmete koji su im bačeni. Zbog toga ne mogu biti primljeni u službu.

Profimedia

Cene pasa su niske – početna je nešto manje od 25 evra, a svaka ponuda na aukciji mora da bude oko pet evra viši. Oni koji na kraju kupe pse moraće da potpišu ugovor u kojem se slažu s instrukcijama vlade za brigu i odgoj pasa. Neće smeti da ih prodaju ili poklone drugim ljudima. I da, moraće da im budu kućni ljubimci ništa drugo. Ovakve aukcije se širom Kine održavaju nekoliko puta godišnje. Posebnost ove je to što je privukla veliku pažnju na internetu: vest o njoj je skupila više od 160 miliona pregleda na kineskoj društvenoj mreži Weibo. Mnogi korisnici su napisali kako saosećaju sa psima jer su i oni sami nekada pali na ispitu ili nisu zadovoljili nečije visoke standarde.

Printscreen: Facebook/China Xinhua News

Printscreen: Facebook/China Xinhua News

– Kada ovog psa dovedete kući, pazite da komšijama ne kažete da su pali na testu. Zamislite kako biste se vi osećali kada bi vaši roditelji svima naokolo govorili da ste pali na prijemnom ispitu – napisao je jedan korisnik mreže Weibo.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi