Šampioni među psima: Ovih 10 rasa sigurno bi osvojilo zlato na Olimpijskim igrama (FOTO)

02.08.2021

08:30 >> 06:34

0

Autor: Z. A.

Svaka pasmina rođena je za jednu sportsku disciplinu

Šampioni među psima: Ovih 10 rasa sigurno bi osvojilo zlato na Olimpijskim igrama (FOTO)
Copyright Instgram: @roamingrotties/ @daisymaefoley

Svake četiri godine ceo svet se okupi dana Olimpijskim igrama svedoči najvećim sportistima našeg vremena. U redu, poslednja olimpijada trajala je pet godina, ali to je oko Igara samo povećalo publicitet ili hajp, rekli bi mladi.

Olimpijske igre u Tokiju uveliko traju i svi smo zalepljeni za ekrane televizora i računara. Čak i ljude koji ne vole sport privlači borba za zlato nacionalnih takmičara ili tima.

čitajte i ovo

Ali ljudi nisu jedini sportisti. Mnogi naši najbolji krzneni prijatelji imaju neverovatnu snagu, izdržljivost i brzinu, što ih takođe čini sportistima.

Jeste li se ikada zapitali koja rasa pasa najbolje pristaje vašem omiljenom olimpijskom sportu? Čak i ako niste, portal Daily Paws dao je sebi slobodu da pretpostavi koja bi pasmina odnela kući zlatnu medalju i u kojoj disciplini.

Sledi zabava.

Plivanje: Portugalski vodeni pas

Ime govori sve. Portugalski vodeni psi su prirodno plivači, pa im bazen nije stran. Ovi lepršavi, poletni dobri dečaci prvobitno su uzgajani kao ribarski psi, a danas su jedna od najatraktivnijih rasa. Možemo samo da pretpostavimo da bi ovi štenci bili fokusirani zlatne olimpijske medalje.

Atletske discipline: Hrt

Što se tiče trčanja, nijedna pasmina ne može da se takmiči s poznatim hrtovima. Možda ste znali da su to svetski poznati sprinteri, ali da li ste znali da hrtovi mogu učestvovati i na dugoprugaškim trkama? Jedna od najstarijih rasa, ovi impresivni štenad može da dostigne brzinu i do 45 km/h.

Gimnastika: Minijaturni pinč

Olimpijske gimnastičarke definišu se kao male i moćne. Zato je minijaturni pinč savršeno štene koje kući odonosi zlato iz dvorane za gimnastiku. Visoki oko 30 cm i prosečno teški 10 kilograma, ovi mali đavoli bili bi žestoki na gredi i poput munje na kozliću. Ovi mali psi imaju veliku ličnost, a to ih odmah kvalifikuje i za medalju na parteru.

Dizanje tegova: Rotvajler

Dizanje tegova nije sport za osobe sa slabim srcem. Zato imamo puno poverenje u rotvajlera da će moći da se suoče sa izazovom i razbije rezultat. Ovi zastrašujući psi su izuzetno mišićavi, sa širokim ramenima i visokom inteligencijom, što znači da će moći da podignu ili povuku gotovo sve. Rotvajleri će sigurno stići do vrha olimpijskog postolja.

Jahanje: Australijski ovčar

Što se tiče pripitomljavanja konja, australijski ovčari biće na nivou zadatka. Zapravo, oni mogu čuvati bilo koju životinju. Ovi psi mogu biti izuzetno disciplinovani, što znači da će ostati hladni i sabrani pod pritiskom olimpijskog nivoa da pobede. Osim što su pametni i razigrani, takođe su jedna od najzdravijih rasa.

Odbojka na pesku: Labrador retriver

Kakav je dan na plaži bez labrador-retrivera koji upija sunce? Labradori su dovoljno lukavi da zadrže energiju i dovoljno utrenirani da se usredsrede na medalju. Da ne spominjemo urođen afinitet retrivera prema svemu što ima veze s loptom. Srećni i vredni, ovi štenci su savršeni saputnik na plaži i odbojkaški partner.

Skejtbording: Američki buldog

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Panda (@thepandaboy_)

Skejteri su poznati po svojoj opuštenosti i po tome koliko energije troše kada je njihov sport u pitanju. Zato je američki buldog srodna duša svakog skejtera. Ova pasmina je laka, ali veoma fokusirana, što ih čini savršenim pretendentom na odličje na najnovijem olimpijskom događaju.

Tenis: Nemački kratkodlaki ptičar

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daisy Mae (@daisymaefoley)

Svi sportovi su fizički zahtevni, ali trčanje napred-nazad koje se traži od tenisera posebno je zamorno. Ali imamo najveće poverenje da će nemački kratkodlaki ptičari uspeti da drže korak. Ovi okretni, atletski psi odlični su u aktivnostima izdržljivosti, da ne spominjemo njihove veštine kada je reč o donošenju stvari. Između dominacije na terenu i zakucavanje zelene loptice, nemački kratkodlaki ptičari imaju sve karakteristike olimpijskog šampiona u tenisu.

Ragbi: Leonberger ili nežni lav

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fenna Hidding (@fennahidding)

Možda nema jače rase pasa od leonbergera. Ovi masivni psi vekovima su uzgajani da vuku težak teret, što znači da bi nošenje lopte preko terena za ragbi njima bio povetarac. Uprkos tome što su ogromni, ovi veliki dečaci su takođe i velike ljubavi. U sportu definisanom snagom i izdržljivošću, leonbergers će doneti ništa manje od zlatne medalje.

Bejzbol/softbol: Zlatni retriver

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leia (@leia.thegoldenretriever)

Ima li boljeg psa za hvatanje od poznatog, simpatičnog zlatnog retrivera? U želji da udovolje (i da pobegnu), ovi dobri dečaci će učiniti sve što je u njihovoj moći za houm ran. Bejzbol je igra sedenja i ostajanja koliko trčanja i hvatanja. Zlatni retriveri su zlatni standard za sve ove vrline, a to ih čini savršenim partnerom u igri ulova. I naravno, zlatni će osvojiti zlatnu medalju, to im je na kraju krajeva u imenu. Osim toga, koliko bi slatko izgledali sa bejzbol kapom?

čitajte i ovo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike