Ove su pasmine idealne za život u stanu jer se ne linjaju i ne smrde

12.08.2021

16:15 >> 12:59

0

Autor: Z. A.

Naravno da to nije presudno, ali garantuje veću ljubav ukoliko vam smetaju dlake i miomiris

Ove su pasmine idealne za život u stanu jer se ne linjaju i ne smrde
Copyright Pexels

Iako je pas čovekov najbolji prijatelj, dlake, smrad i lavež za neke mogu predstavljati prepreke u tom prijateljstvu. Psi koji se ne linjaju, ne smrde i ne laju nisu uobičajena pojava, ali postoje pasmine koje to rade u manjoj meri od ostalih.

Ako živite u stanu i želite psa, a zabrinuti ste zbog dlaka, smrada i buke, saznajte koje se pasmine najmanje linjaju i smrde, o rasama koje ne laju nedavno smo pisali.

čitajte i ovo

Ovo su psi koji ne smrde i ne linjaju se.

Basenji

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luna (@luna_the_basenjii)

Pas često upoređivan s mačkama upravo zato što se samostalno čisti. Linja se minimalno, ne smrdi i s održavanjem njegovog krzna nema puno posla. Prosečno naraste do 43 centimetra u visinu. Ovo je mirna pasmina koja ni ne laje, ali kada su uzbuđeni, proizvode zvuk koji podseća na jodlovanje.

Mali engleski hrt

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Garbó (@garbo_thewhippet)

Srednje su visine, od 47 do 57 centimetara, inteligentni, mirne naravi i brzo uče. Vitki, atletski građeni i graciozni psi koji se ističu u raznim psećim sportovima. Ovo je pasmina koja se može prilagoditi svim životnim uslovima. Nemaju miris, minimalno se linjaju i retko kad laju.

Kovrdžavi bišon

 

View this post on Instagram

 

A post shared by V&M&F&M (@stenci_bisona)

Razigrana, društvena i znatiželjna pasmina koja se odlično slaže s drugim psima i decom. Vrlo mali, najčešće teški od pet do 10 kilograma i visoki od 25 do 30 centimetara, primer su pasmine koja se ne linja i, uz redovno održavanje, ne smrdi.

Bolonjski pas

Pasmina je jako slična maltezerima. Visine od 25 do 30 centimetara i prosečne težine od četiri kilograma. Bolonjski pas ima dugačku belu dlaku koja pokriva celo telo i glavu, te zahteva četkanje i održavanje. Upravo zato što veći deo njegovog tela prekriva dlaka, a ne krzno, ova se pasmina ne linja i ne smrdi kao ostale.

Pudla

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Poodles World (@thepoodlesworld)

Razigrani, inteligentni i odani psi koje je jednostavno dresirati. Ova pasmina može biti velikih i malih dimenzija, a obe se linjaju i smrde minimalno. Iako je tako, njihovu je dlaku potrebno održavati.

Bostonski terijer

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Boston Terrier (@bostonterriervibe)

Ovu vrstu terijera karakteriše blagi ili nikakav miris i minimalno linjanje, te ih nije potrebno učestalo uređivati. Vesele su naravi, uživaju u društvu ljudi i jednostavno ih je dresirati. Uz bostonskog, malteški, tibetanski, border, keri blu i jorkširski terijer takođe su pogodne pasmine za sve one koje žele izbeći dlaku i mirise psa u stanu.

čitajte i ovo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike