Trener pasa tvrdi da većina pogrešno drži povodac, što može biti opasno

19.08.2021

08:30 >> 08:34

0

Kako za ljubimca, tako i za samog vlasnika koji može da pretrpi ozbiljne povrede

Trener pasa tvrdi da većina pogrešno drži povodac, što može biti opasno
Copyright Unsplash/Claudio Schwarz

Kako se prijatna šetnja vašeg ljubimca ne bi pretvorila u noćnu moru, trebalo bi da čujete šta ima da kaže trener pasa Adam iz Eseksa.

On je na svom TikTok profilu objavio video u kojem tvrdi da većina vlasnika pasa pogrešno drži povodac u ruci tokom šetnje, te je naglasio da pogrešno držanje može dovesti vas ili vašeg psa u opasnost.

pročitajte još

-Prvo morate napraviti čvrstu petlju oko palca, a zatim stisnuti šaku. Ako je čvor labav, a pas povuče, slomiće vam palac. To može biti opasno – rekao je i dodao – Ali kada povodac obmotate oko palca i zatim stisnete šaku, ne može vam se ništa dogoditi.

@southenddogtraining1Why Dogs Pull Part 4 ##dogs ##dogtraining ##doggo ##southenddogtraining♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod

Pokazao je i kako pogrešno držanje povoca može uzrokovati opekline od užeta na rukama ili čak omogućiti psu da se oslobodi i pobegne vam.

@southenddogtraining1Why Dogs Pull And How To Stop It (part 1) ##fypシ ##dogadvice ##doglove ##dogs♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod

Otkako je video objavljen, pogledalo ga je više od dva miliona ljudi.

-Čini se da je ovo neverovatno sigurna metoda. Ne mogu da verujem da za to nisam znala ranije – bio je samo jedan komentar u nizu.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike