Šarmirao kraljeve, predsednike i glumce

16.09.2020

18:21 >> 10:42

0

Evo zašto ovaj živahni lepotan, sa dozvolom za ulazak u Parlament, treba da bude vaš ljubimac

Šarmirao kraljeve, predsednike i glumce
Copyright Pixabay

On stalno maše repom, živahan je, razigran, voli da se druži. Kavalijer španijel kralja Čarlsa, prava je maza iako je nekada bio lovački pas, posebno u srednjem veku dok je u Engleskoj na snazi bio zakon koji je propisivao da psi za lov ne smeju biti viši od 28 centimetara. Ali, već u 17. veku mali španijel svetle dlake bio je mnogo popularniji kao kućni ljubimac, posebno na dvoru kralja Čarlsa I. Njegova popularnost nije prestala ni posle egzekucije kralja 1648, pa je njegov naslednik, kralj Čarls II izdao naredbu da ovom psu ne sme biti zabranjen ulaz u bilo koju ustanovu, uključujući i Parlament. Taj dekret je i danas na snazi.

Sem što je osvojio srce kraljeva, šarmirao je i američkog predsednika Ronalda Regana, pa i holivudsku lepoticu, glumicu Liv Tajler.
Pored dozvole za ulazak u Parlament, za njega su bila otvorena vrata Bele kuće, ali i vrata kockarnica u Las Vegasu jer ga je obožavao i legendarni Frenk Sinatra. Lista poznatih osoba koje za prijatelje imaju kavalijer španijela kralja Čarlsa nije baš kratka – Liv Tajler, Teri Hačer, Kortni Koks, Dženifer Lav Hjuit, dok Kristin Dejvis nije šetala svoju Elizabet Tejlor samo u seriji „Seks i grad“ već i u privatnom životu.

Foto: Pixabay

Ovaj pas rado će učestvovati u svim aktivnosti koje obavlja i njegov vlasnik, a zbog ogromne druželjubivosti može da bude odličan prijatelj deci, pa kinolozi često kažu kako ne postoji rasa koja je udaljenija od svojih vučjih predaka.

I upravo je ovakav pas nedavno bio zvezda emisije „Moj savršeni ljubimac“ koja se premijerno emituje svakog ponedeljka u 08:50 na kanalu Agro TV. Autorka emisije Sara Anđelković svakodnevno putuje širom naše lepe Srbije u potrazi za savršenim ljubimcem i odgovornim odgajivačem koje predstavlja gledaocima kanala Agro TV.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Agro TV

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike