Da li ste čuli za kafić za pse? Nalazi se u Londonu, a psi tamo uživaju više nego bilo gde drugde - usluga je kraljevska (VIDEO)

17.01.2023

08:18

0

Autor: Z.A.S.

Pored ponude za pse, ovaj kafić ima i ponudu hrane i pića i za ljude

Da li ste čuli za kafić za pse? Nalazi se u Londonu, a psi tamo uživaju više nego bilo gde drugde - usluga je kraljevska (VIDEO)
Pas pije kafu - Copyright Freepik

Ukoliko ste ljubitelj kafića, onda odlično znate koliko je nekada lepo samo sesti i sačekati da vam neko drugi pripremi omiljeni napitak ili hranu.

Čar uživanja u udobnom komadu nameštaja, sa društvom, uz lagano pijuckanje i grickanje omiljene hrane, sada mogu da iskuse i kućni ljubimci Londona.

Naime, u Noting Hilu se otvorio "Pawsitive Cafe", kafić koji je namenjen psima, ali i njihovim vlasnicima i svim ljubiteljima pasa.

Svi znamo da su mnogi kafići "pet friendly", odnosno da dozvoljavaju boravak vaših ljubimaca zajedno sa vama, ali, ipak, nema mnogo onih u kojima naši krzneni prijatelji mogu da se osete maltene kao da su kod kuće. "Pawsitive Cafe" je upravo takvo mesto, a postao je omiljen mnogim londonskim vlasnicima pasa.

Pored hrane za ljubimce, ovaj kafe u ponudi ima i hranu i piće za ljude, a prostor je kompletno dizajniran tako da provođenje vremena u njemu podstiče oslobađanje hormona sreća koji se, između ostalog, oslobađa i kada se ljudi igraju sa psima.

Vlasnica kafića je dobila ideju da otvori ovakvo mesto nakon što se i sama borila sa svojim mentalnim zdravljem i shvatila da joj boravak u društvu pasa, kako njenog dalmatinca, tako i drugih, podiže raspoloženje.

- Moj pas nije samo moj pas. Moj pas je moja sreća, moja inspiracija, moj razum i moj svet. Poznato je da su psi odlični za naše mentalno zdravlje, ali briga o mentalnom zdravlju ide u oba smera i zato sam otvorila ovaj kafić, jer je također na vlasniku ljubimca da se brine o njemu i leči ga - rekla je Alicia, vlasnica "Pawsitive Caféa".

Ponuda za ljubimce uključuje popodnevni čaj sa sendvičima, voćne kolače, pseći sladoled, "pupcakes", a od aktivnosti psima su ponuđeni igralište, ljuljaška, bazen sa lopticama... Dobrodošli su i oni koji nemaju ljubimce, a vole pse, a za njih u ponudi su pileći hamburgeri, palačinke ili branč zalogaji.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike