Ako vam mačka legne na stomak ili glavu, ne sklanjajte je, to može biti lekovito

23.12.2020

09:25 >> 09:00

0

Autor: Z. A.

Prema istraživanjima, vlasnici mačaka žive deceniju više u poređenju sa svojim vršnjacima

Ako vam mačka legne na stomak ili glavu, ne sklanjajte je, to može biti lekovito
Copyright Pexels/ Engin Akyurt

Odavno je poznato da su mačke dobri dijagnostičari i nazovilekari. Ako se čovek razboli, mačka tačno zna gde mu je bolno mesto. Iako nemaju diplomu medicinskog fakulteta, mačke umeju da olakšaju patnju i da ublaže bol. Zato, ukoliko ste se probudili s mačkom na stomaku ili pak na glavi – nemojte da je terate jer u toku je seansa felinoterapije!

Felinoterapija (terapija mačkama) sve je popularnija u svetu. Dokazano je da predenje može proizvesti jače magnetno polje nego najnovija medicinska tehnologija, a vibracije do kojih tom prilikom dolazi imaju terapeutsko dejstvo na ljude. Masaža kandžama po efektu je slična akupunkturi, a telesna temperatura ovih ljubimaca čini ih najboljim, mekanim i potpuno bezbednim „termoforima“. Postoje brojne studije koje pokazuju da mačke pomažu u lečenju mnogih bolesti, među kojima su artroza, bronhitis, radikulitis, neuroze i srčana oboljenja. Zbog toga ih nazivaju: terapeuti bez diplome, piše „Ruski doktor“. Mačke koriste ista sredstva kao i fizioterapeuti. One leče na tri načina: uz pomoć masaže, toplote i frekvencije svog predenja.

možda će vas i ovo zanimati

Svaka rasa ima specijalizaciju

Angorske i sibirske dobro je da imaju ljudi koji pate od nesanice, depresije i neuroze. Persijske „leče“ osteoporozu i zglobove. Britanske su kardiolozi. Kratkodlake i sfinksi leče bubrege, jetru i želudac. Sijamske su najbolje protiv prehlade i gripa.

Kako leči mačka

Ako čovek ima kašalj, bronhitis ili upalu pluća, mačka će da napravi od sebe bukvalno živi termofor. Temperatura njenog tela je tri stepena viša od temperature tela čoveka. Kada mačka legne svom vlasniku na grudi blago grejući bolno mesto, ona na takav način ubrzava ozdravljenje pacijenta.

Svojom toplotom mačke takođe leče reumu, artrozu, osteohondrozu i radikulitis. U ovom slučaju one često masiraju kožu svojim šapicama, oslobađajući kandže. Zahvaljujući ovoj prijatnoj proceduri akupunkturne masaže krvotok se normalizuje, a bol se pomalo smanjuje.

Pexels

I predenje pomaže

Još jedno efikasno oružje protiv mnogih bolesti jeste mačije predenje. Njegova frekvencija (27-44 Hz) odgovara frekvencijama koje se koriste za lečenje preloma kostiju i drugih bolesti metodom vibracijske stimulacije.

Naučno je dokazano da se čoveku koji mazi mačku za nekoliko minuta normalizuje pritisak. Ako vam se mačka prisloni na glavu – imate bolje sredstvo protiv migrene nego bilo koji preparat.

Pexels

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike