Ako vaš pas pokazuje jedno od ovih ponašanja, partner vas možda vara. A ove tri rase maestralno detektuju preljubu

30.11.2022

17:57

0

Autor: Z. A.

Pas jeste i biće čovekov najbolji prijatelj čak i kad predoseti ono što se nama ne dopada

Ako vaš pas pokazuje jedno od ovih ponašanja, partner vas možda vara. A ove tri rase maestralno detektuju preljubu
Copyright Unsplash

Znamo svi odavno da je pas čovekov najbolji prijatelj, svakoga dana saznajemo ponešto novo o njegovim navikama i mogućnostima, a poslednja saznanja stižu u vezi s ponašanjem psa kada je jedan partner neveran.


Zato se pitamo mogu li nam psi ukazati na neverstvo partnera?

Na stranici za upoznavanje IllicitEncounters postoje podaci da velik broj njenih korisnika vodi svoje pse kod ljubavnika, kao izgovor partnerima da idu u šetnju.

Osim toga, anketa britanske međunarodne kompanije za istraživanje tržišta i analizu podataka na internetu YouGov svojevremeno je pokazala da jedna od pet osoba u Engleskoj ima aferu.

Kompanija je kontaktirala s Anom Veb, stručnjakinjom za ponašanje pasa, kako bi objasnila mogu li psi osetiti prevaru kod ljudi, piše Mirror.

Unsplash
Par i pas

Ona je navela da psi ne znaju šta je to varanje, ali njuhom mogu osetiti s kim ste bili, gde ste bili i šta ste radili, a gledajući vaš govor tela, mogu vam „pročitati“ raspoloženje. - Kad pas nanjuši nov miris, zapamtiće ga, pogotovo ako je u korelaciji s vlasnikovim raspoloženjem - rekla je Veb.

Moj pas se promenio prema meni otkako imam ljubavnika

Jedna korisnica ove platforme, koja je otkrila kako inače vara svog partnera, navela je da je zbog svoga psa postala toliko paranoična da oseća kako ima potrebu da prekine sa suprugom svaki put kad uđe u kuću.

– Imam koker španijela koji se inače ne pomera od mene kad sam kod kuće. Ali otkako sam se počela viđati s novim ljubavnikom, kog pas nikada nije ni upoznao, totalno se promenio prema meni i bojim se da će muž primetiti – ispričala je.

Dodala je kako bi se njen pas uvek pre obradovao kad bi došla kući i dočekivao je na vratima mašući repom, a sada kad je ugleda samo pobegne u drugu prostoriju. Osim toga, kaže da je počeo lajati na nju.

Unsplash
Par i pas

Psi imaju posebno mesto u mozgu za mirise

Prema podacima britanskog Veterinarskog centra Feniks, psi imaju oko 300 miliona olfaktornih receptora u nosu, a ljudi imaju šest miliona. Oni takođe imaju posebno mesto u mozgu gde se pohranjuju svi mirisi koje su ikad nanjušili.

Nemački ovčari, retriveri i lovački psi neke su od pasmina koje imaju najbolji njuh.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike