Pre nego što nabavite mačku, obavezno se pripremite na ove četiri stvari

01.11.2022

07:49

0

Autor: Z.A.S.

Ukoliko očekujete odanost, onda bi bilo bolje da nabavite psa

Pre nego što nabavite mačku, obavezno se pripremite na ove četiri stvari
Mačka - Copyright Pexels

Sigmund Frojd je jednom rekao da "vreme provedeno s mačkama nikada nije izgubljeno", a verujemo da i među vama ima mnogo onih koji su apsolutno saglasni sa njim.

Ipak, ukoliko ste planirali da u vaš dom dovedete mačku, pre toga se morate upoznati sa ovih nekoliko neprijatnih činjenica o njima.

Pixabay
 

Mačke grizu

Veliki deo vlasnika mačaka jednostavno prihvata činjenicu da ta mala krznena stvorenja mogu i hoće da zariju svoje očnjake u vas bez ikakvog razloga. Mačke grizu i dok se maze, i to ne iz ljubavi, kao što mnogi vlasnici pretpostavljaju, nego im jednostavno dosadi da ih dirate.

Do kraja života očekujte poklone vezane za mačke

Ako planirate da nabavite mačku, možete odmah da počnete da vežbate kako da izgledate oduševljeno kada krenete da dobijate raznorazne poklone s motivima mačaka. Čim jednom udomite mačku, ljudi će početi da vas percipiraju kao mačju osobu i do kraja života ćete za Božić i rođendane dobijati priveske, majice i šolje s likom - mačke. 

Odanost

Ako očekujete odanog kućnog ljubimca, bolje nabavite psa.

Pexels
 

Prihvatite mačije poklone

Mačke vole da se pohvale svojim ulovom, pa tako pred vlasnika umeju da donesu mrtvog miša, pticu ili bubu. Bihevioristi imaju nekoliko teorija zašto to rade. Jedna je ta da mačka oponaša ponašanje svoje mame koja je donosila mrtav plen dok je bila mače. Važno je ne kažnjavati mačku kada vam donese plen, jer je takvo ponašanje deo njene prirode.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike