Tek rođeno mače ostalo bez majke, ali jedna brižna maca-dadilja je odmah pritrčala u pomoć (VIDEO)

12.10.2022

16:57

0

Autor: D. R.

Te čarobne životinje

Tek rođeno mače ostalo bez majke, ali jedna brižna maca-dadilja je odmah pritrčala u pomoć (VIDEO)
Spicy Cats - Copyright Printscreen/Facebook, Spicy Cats

Prošlog meseca, spasioci iz Centra za divlje životinje Majlston u Nju Hempširu su upozoreni na bebu mačku koju je napustila majka.

Na sreću, utvrđeno je da je šestonedeljno mače dobrog zdravlja - ali samo fizički. Budući da je odvojeno od mame, neprestano je tužno mjaukalo od tuge i usamljenosti. Ali nije dugo ostalo bez roditelja punog ljubavi.

Ljudi koji su spasili mače vrlo brzo su stupili u kontakt sa "Spicy Cats", spasilačkim i rehabilitacionim udruženjem za divlje mačke. Među njihovim stanovnicima je i mačka po imenu Haniban - hraniteljka velikog srca koja je već podigla nekoliko legla mačića koji nisu njeni. Međutim, Haniban nikada nije brinula o divljim mačićima. Ali njen instinkt ljubavi očigledno ne poznaje granice.

- Ona je veoma, veoma majčinski nastrojena i strpljiva pa smo znali da bi bila savršena za ovo mače - rekla je Kerolajn, predsednica "Spicy Cats", za The Dodo.

Budući da je bilo pod okriljem ove dobre mačke, malo, slomljeno srce je brzo izlečeno. U međuvremenu, Haniban je sa neverovatnim strpljenjem brinula o svojoj novoj razularenoj bebi.

- Stvarno sam tako srećna što ih vidim zajedno. Koliko znamo, ovo nije isprobano ranije, tako da je bilo malo kockanje, ali sam oduševljena što im ide tako sjajno. Budući da je pripitomljena mačka, Haniban neće moći da nauči mače veštinama koje su mu potrebne da preživi u divljini, tako da je njena uloga u životu ove bebe samo privremena. Kada dođe vreme, biće premeštena kod druge mačke u okviru Centra za divlje životinje Majlston, kako bi dostigla svoj puni potencijal - rekla je Kerolajn.

Uz malo sreće, mače će uspeti jednog dana u divljini - tužne okolnosti koje su dovele do toga da mu je bilo potrebno spasavanje, ostale su daleko iza njega. I sve će to biti moguće zahvaljujući velikom srcu mačke po imenu Haniban.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike