Upoznajte Enca, neodoljivog zlatnog retrivera koji je rođen sa jednim šarmantnim belegom

06.10.2022

15:53

0

Autor: D. R.

Ovaj lepotan ima jednu crnu fleku koja prekriva skoro celu levu stranu njegovog lica

Upoznajte Enca, neodoljivog zlatnog retrivera koji je rođen sa jednim šarmantnim belegom
pas enco - Copyright Prtinscreen/Instagram, mister.enzoviola

Kada neko ima beleg na sebi, za to se vezuju razni mitovi. U Japanu je, na primer, uobičajena praksa da se trudnicama zabranjuje da gledaju u vatru ili da gledaju u plamen. Smatra se da će to izazvati „beleg od opekotina“ na koži njene bebe.

Međutim, kada su u pitanju životinje, ionako ne možemo da objasnimo ove stvari, tako da sve što možemo da uradimo je da ih samo gledamo i divimo im se.

Iz tog razloga, želeli bismo da vam predstavimo Enca, specijalnog zlatnog retrivera sa divnim belegom sa kojim se rodio. Ovaj lepotan ima jednu crnu „fleku“ koja prekriva skoro levu stranu njegovog lica.

Enco, slatki zlatni retriver, je bio profesionalni dremač, kradljivac čarapa, obožava duge šetnje, daje poljupce i mazi se od 2016. Imao je sreće da pronađe svoj stalni dom sa samo dve godine. Ovaj pas je takođe veoma sladak zbog neobične genetske mutacije i izdvaja se od ostalih pasa.

Naime, njegovo područje oko očiju uokvireno je jednom velikom crnom mrljom

- Beleg koji ima je prosto tu, nije nasledan, tako da je Enco bio jedini iz legla sa takvim crnim krznom, i nije veća verovatnoća da će njegovi naslednici imati istu mrlju - rekli su njegovi vlasnici.

Nedavno je postao zvezda Instagrama i ima skoro 200.000 pratilaca. On ne razume mnogo o svom stanju, a gledajući njegove slike na Instagramu, svi se možemo složiti da živi svoj najbolji život.

- Bilo je neverovatno gledati kako raste. Posebno volimo kada deca sa belegom nađu Enza i vide koliko je lep i voljen, i dobiju malo samopouzdanja zbog toga - objasnili su Encoovi vlasnici.

Ne plaši se ničega – grmljavina i vatromet su u redu – ali ponekad mu je potrebno dodatno češkanje stomaka pre spavanja.

Iako pas nema pojma koliko je zaista jedinstven, on nastavlja da živi kao i svaki obični zlatni retriver.

- On apsolutno obožava da mu neko baca tenisku lopticu. Odličan je u hvatanju, a ponekad i malo spor u povratku. Mnogo voli da se mazi - rekao je vlasnik Enza, Eli Kastro.

Encova popularnost takođe služi većoj svrsi. On podstiče decu i pojedince širom sveta da prihvate svoju različitost, i čini sva ta dobra dela, a da toga nije ni svestan!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike