Veterinar upozorio: Pre nego što kupite psa, ovo obavezno morate da uradite (VIDEO)

10.09.2022

07:49

0

Autor: Z.A.S.

Mnogi ljudi kupe psa pre nego se informišu o rasi, a kasnije zažale

Veterinar upozorio: Pre nego što kupite psa, ovo obavezno morate da uradite (VIDEO)
Žena sa psima - Copyright Pexels

Na "Tik-Toku" često možemo da nađemo različite savete, iz najrazličitijih sfera, pa tako ponekada i veterinari pričaju o stvarima koje su korisne za naše kućne ljubimce.

Jedan od njih je snimio video u kome je objasnio zašto bi trebalo da budemo na oprezu kada biramo određene pasmine.

Njegovo prvo upozorenje se odnosilo na to da bismo, pre nego što odaberemo određenu pasminu, o njoj trebalo i da se edukujemo, jer bismo u suprotnom mogli da zažalimo.

Saveti pre kupovine ljubimca

Podelio je nekoliko važnih saveta koje treba da imate na umu prilikom odabira svog novog ljubimca: - Stiže sezona štenaca i to znači da treba da razgovaramo o nečemu što se neće svideti nekim ljudima, a to je da je pasmina i te kako važna prilikom odabira psa kojeg ćete uvesti u svoju porodicu i koja treba da se temelji na vašem životnom stilu. -

Veterinar je naglasio da je odabir pravilne pasmine koja će odgovarati vašem životnom stilu vrlo važan i da različite pasmine zahtevaju različite životne uslove.

@theinkedvet Picking the right breed or breeds for your lifestyle is important. #veterinarian #petadvice #rescuedog #dogsoftiktok #cattledog #australiancattledog ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Svaka pasmina ima svoje zahteve

- Moji psi su savršen primer - objašnjava pokazujući svoja dva ljubimca koji su govedarske pasmine, prilično aktivne vrste pastirskog psa kojima treba puno šetnje i trčanja. 

Naglasio je važnost pravilne edukacije pre nabavke psa kako ne biste završili zbunjeni njegovim ponašanjem. Svoju tvrdnju je objasnio primerom haskija koji uništava vaš nameštaj dok ste na poslu ili francuskog buldoga koji ne može dugo da šeta sa svojim vlasnikom tokom letnjih meseci.

Jeff je zaključio kako je istraživanje pasmina ključna stavka prilikom odabira budućeg ljubimca jer dovođenje psa u vaš život nije jednostavan zadatak.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike