Samo kako oni hoće: Deset najtvrdoglavijih rasa na svetu

21.10.2020

12:14 >> 13:44

0

Proverite da li je vaš ljubimac među njima

Samo kako oni hoće: Deset najtvrdoglavijih rasa na svetu
Copyright Pixabay

Vaš ljubimac ne haje za pozive ili naredbe koje mu izdajete. Deluje vam da stalno tera po svom. Onda ste se na svom primeru uverili da postoje tvrdoglave rase.

Na jednom mestu skupili smo 10 nestašnih rasa čiji pripadnici uvek žele da je po njihovom, zbog čega im je potrebno da vlasnik bude čvrste volje koji će znati da ih dobro odgaja.
1. Bigl
Simpatično nezavisan, bigl će naći zabavu bilo gde ako ga ostavite samog. Nevolje mogu nastati ako je vlasnik previše ravnodušan i ne posvećuje dovoljno pažnje dresuri svog psa, te ako ne zna kakvo se karakterno biće krije u tom malom telu.
2. Engleski buldog
Reč je o izuzetno inteligentnoj pasmini čiji pripadnici mogu biti prilično tvrdoglavi ako vlasnik nije dovoljno odlučan. Engleski buldog mora poštovati svoga vlasnika jer ako to ne postoji, potpuno će se oglušiti o svaku njegovu naredbu.

Možda vas zanima: Informišite se na vreme: Koje sve bolesti može da vam prenese kućni ljubimac?

3. Jazavičar

Veliki pas u malom pakovanju – tako je najbolje opisati temperamentnog i vrlo tvrdoglavog jazavičara. Prilično su nezavisni i svojevoljni, pa se neće plašiti da se uhvate u koštac i s pet puta većim psom, baš zbog toga što misle da to mogu.

4. Jack Russell terijer
Nestašni i vragolasti Jack Russell terijer bez problema će inicirati sukob snage volje sa svojim vlasnikom ako primeti da je on neodlučan. Ovi su psići žilavi, pametni i energični.

Pixabay

5. Rotvajler

Ovaj snažni pas može biti divan porodični ljubimac, ali samo uz iskusnog vlasnika, te ako se dobro dresira bez popuštanja i uz čvrstu doslednost. Ako disciplina izostane, rotvajler može da počne da se ponaša kao vođa čopora i tada čak pokazivati agresivnost.

6. Argentinska doga
Još jedna pasmina koja nije za popustljive i nedosledne. Argentinska doga nezavisna je pasmina koja traži čvrstu ruku te puno kretanja kako bi potrošila silnu energiju i kako ne bi sama pronašla načine za zabavu, što može rezultirati štetom.
7. Šar-pej
Nezavisnost je glavna odlika ove drevne rase. Šar-pej može biti odan porodični pas, ali vlasnik mora da zasluži privrženost ovog slatkiša.

8. Avganistanski hrt
Navodno jedna od najstarijih pasmina, avganistanski hrt poznat je po svojoj ne baš najdruštvenijoj naravi. Ovaj veličanstveni pas traži vlasnika koji će razumeti njegovu pomalo arogantnu narav i potrebu za dominacijom.
9. Škotski terijer
Malom čupavcu prvenstveno je stalo do njegovog vlasnika, a za ljude izvan njegovog najužeg kruga nije ga previše briga. Ta jedna osoba za koju se veže treba da zna kako da održava vođstvo u odnosu s ovom nezavisnom pasminom.

10. Vajmarski ptičar
Izuzetno inteligentan, vajmarski ptičar traži vlasnika koji će znati da se nosi s njegovom oštroumnošću te potrebom za redovitim čvrstim i zabavnim treningom. Ako to izostane, vajmarski ptičar pokazat će koliko nezavisan i slobodan može biti.

Saznaj više:

Ljubimac je velika sreća: Ukoliko želite da imate psa, saznajte koliko to mesečno košta u Srbiji

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: zadovoljna.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike