Pakleni plan: Pas Bela je odlučila da se pretvara da je slepa samo da bi ignorisala novo štene

17.08.2022

07:31

0

Autor: D. R.

Razlog za ovakvo ponašanje je tek urnebesan

Pakleni plan: Pas Bela je odlučila da se pretvara da je slepa samo da bi ignorisala novo štene
298874504_616173613253101_4205591088221067513_n - Copyright Elle Nailga

Kada je El Nailga počela da radi više nego obično, bila je zabrinuta da bi njen pas, Bela, mogao postati usamljen. Mislila je da bi joj bilo zabavno da ima prijatelja u blizini, pa su u svoju porodicu primili malo štene mopsa po imenu Baget.

Bela je bila veoma uzbuđena kada je upoznala Bageta i njih dvoje su se vrlo brzo zbližili. Međutim, nakon nekog vremena, Bela je shvatila da Baget ima mnogo više energije od nje i da nije uvek razumeo kada je igranje gotovo.

Onda je Bela skovala plan.

Elle Nailga
 

Vlasnica El je počela da primećuje da je Bela imala problema sa skakanjem inače, a i na kauč, a dešavalo se i da povremeno naletće na stvari. Mislila je da je to čudno, ali izgledalo je da je Bela generalno dobro i da nije povređena ili nešto slično, tako da nije previše razmišljala o tome.

Onda su stvari eskalirale.

- Jednog jutra, sa Belom i Bagetom igrala sam se donošenja. Bacila sam igračku, ali Bela nije htela da krene za njom. Mislila sam da je to možda samo zato što ga je Baget prvi uzeo, pa sam držala Bageta da ostane i bacila ponovo, ali Bela je samo sedela i zurila u mene. Nije čak ni pratila pravac igračke… Pretvarala sam se da ću joj gurnuti oko, a ona nije trepnula! Tada sam se zaista zabrinula i pomislila da nešto definitivno nije u redu sa njenim očima - priča El za "The Dodo".

Elle Nailga
 

Ubrzo je odvela Belu kod veterinara i nakon nekoliko testova dijagnostikovali su joj akutno slepilo.

Veterinar je preporučio da odvede Belu kod oftalmologa što je pre moguće. Uspaničena, brzo je zakazala pregled - ali rezultati definitivno nisu bili ono što je očekivala.

- Specijalisti su mi rekli da su uradili test lavirinta sa uključenim i isključenim svetlima, kao i nekoliko drugih testova. Sumnjalo se da Bela možda nije potpuno slepa jer je i dalje mogla da hoda kroz lavirint bez da je udarila ni u jednu prepreku. Rekli su da je njeno ponašanje veoma 'nedosledno' - kaže vlasnica.

Elle Nailga
 

Nakon još nekoliko testova, oftalmolog je nazvao El i saopštio joj rezultate. Kako se ispostavilo, Bela uopšte nije bila slepa.

- Rekao je da njene oči rade savršeno. Pitao me je da li je bilo nekih promena kod kuće ili u njenom načinu života, jer to može biti uzrok ponašanja. Rekla sam mu da imamo novo štene, i tada je on pomislio da je Baget uzrok ovoga... Shvatili su da ona pokušava da izbegne i ignoriše Bageta - završava njena vlasnica El.

Elle Nailga
 

Očigledno, Bela je odlučila da joj je potreban odmor od novog šteneta - pa se pretvarala da je slepa da ne bi morala da se igra sa njim.

Od tada, vlasnica se pobrinula da Bela ima prostora i vremena za sebe, daleko od veoma energičnog malog šteneta, a Baget takođe uči kako da ima granice.

Verovatno će biti potrebno još neko vreme pre nego što se drugari potpuno prilagode jedno drugom, ali stvari su sada dovoljno mirne da, nadamo se, Bela neće osetiti potrebu da se ponovo pretvara da je slepa.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike