Jedan par nikuda ne ide bez svoje tri mačke, koje obožavaju da istražuju. Posebno im se sviđa Pariz (FOTO/VIDEO)

11.08.2022

06:14

0

Autor: Z. A.

Ove pandemijske mačke imaju avanturistički duh

Jedan par nikuda ne ide bez svoje tri mačke, koje obožavaju da istražuju. Posebno im se sviđa Pariz (FOTO/VIDEO)
mačke u milanu - Copyright Printscreen: Instagram/spongecake_thescottishfold

Dan Ngujen svetom putuje sa svoje tri mačke, a njegove fotografije i snimci koje objavljuje na svojim društvenim mrežama postali su viraln. Njegova supruga Olivija stoji iza kamere i beleži njihove avanture širom Amerike i Evrope.

Gotovo pola miliona ljudi uživa u objavama ovog Njujorčanina. U leto 2020. Dan i supruga dobili su Spandž Kejka i Moča (Sponge Cake i Mocha), dve škotske fold mačke, i Donuta, britansku kratkodlaku mačku.
Uz postupnu obuku, kućne mačke, koje Dan naziva svojim „pandemijskim bebama“ navikle su se na spoljni svet.

Spandž, Moča i Donut imaju različite osobnosti, ali svi vole da istražuju, kaže Dan. Dodao je da je Spandž mačka avantrista, dok je Moča vrlo draga i mirna koja uživa u šetnjama. Donut je poslednja mačka koja se pridružila porodici. U početku je oklevala da izađe napolje, ali brzo je postala obožavatelj spoljnog sveta.

Prema Danu, koji je napisao knjigu „Adventure Cats: How to Train Your Cat for Outdoor Adventures“, u kojoj opisuje proces treniranja kućnih mačaka da izlaze vani, najbolje ih je učiti postupno uz puno poslastica, maženja i ohrabrivanja.

Dan je rekao kako on i Olivija jednostavno ne žele da putuju bez svojih mačaka, čak i ako to zahteva veću organizaciju. Njihova prva avantura izvan države bilo je putovanje kroz Orlando, San Francisco i Sakramento 2021. godine.

To prvo putovanje im je dalo samopouzdanje, pa su ubrzo otišli i u Pariz, gde su mačke posebno uživale. Od tada su nastavili da istražiuju ​​Veneciju i Milano, a Dan je rekao da nameravaju da posete i Švajcarsku na jesen, piše Insider.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike