Veterinar je hteo da uspava mačiće zbog retkog stanja, rasplet priče topi najtvrđa srca (VIDEO)

31.07.2022

07:59

0

Autor: D. R.

Vlasnica je odigrala najveću ulogu

Veterinar je hteo da uspava mačiće zbog retkog stanja, rasplet priče topi najtvrđa srca (VIDEO)
pexels-pixabay-45170 - Copyright Pexels

Gledati ove malene mace sigurno nije bilo lako. Tina i Upsi Dejzi strašno su se tresle na pregledu kod veterinara. Međutim, uzrok nije bio strah, već neurološki poremećaj koji se zove ataksija.

Kako bi ih poštedeo života punog patnje i agonije, veterinar je predložio vlasnici mačića da ih uspava. Međuti, ona je to odlučno odbila.

Početkom jula ova hrabra žena, koja nije htela da se tako olako preda, na TikToku je objavila video u kojem prati priču svoje dve mačke, koje danas imaju šest meseci. Video počinje scenom u kojoj drhte u transporteru. Nakon toga ih vidimo kako se igraju i vežbaju. Kako rastu, sve manje se tresu. 

@thekittyandmarley Sometimes, vets don’t know best. CH cats can live quality lives - they just need a little more help #chcat #chkitten #cerebellarhypoplasia ♬ original sound - Nick

- Mačke sa ataksijom mogu kvalitetno da žive - samo im je potrebno malo više pomoći - poručila je vlasnica.

Ataksija je stanje koje može imati različite uzroke. Može biti posledica infekcije, nezgode, genetskog defekta ili nedostatka hranjivih materija.

Zbog problema s ravnotežom i tremora, mačke koje pate od ovog poremećaja od milja se nazivaju klimavim mačkama. "Petplan" prenosi da ataksija ne bi trebalo da uzrkuju patnju ili bol kod obolelih mačaka.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike