Zašto mačka traži vašu pažnju baš dok razgovarate telefonom?

08.07.2022

13:40

0

Autor: Z. A.

Mačke će uvek pronaći način kako da bude po njihovom

Zašto mačka traži vašu pažnju baš dok razgovarate telefonom?
Žena čita poruku - Copyright Pexels

Poznata vam je ona situacija kad vam zazvoni telefon ili vi nazovete nekoga i čim započnete razgovor, vaša mačka stvori vam se i krilu, gnezdi se u njemu i mazi o telefon?


To je jedno od tipičnih mačjih ponašanja kojim ove ljubimice pokazuju koliko su posebne životinje.

Naime, mačke će uvek pronaći način kako da bude po njihovom. Neke mace posebno su osetljive kada njihovi vlasnici razgovaraju na telefon iz zapravo vrlo jednostavnog i razumljivog razloga, poznavajući mačju prirodu - zato jer su ljubomorne jer dajete pažnju nekom drugom.

Pexels
 

Dakle, ometajući vas u razgovoru i pokušavajući da vas prekine, mačka pokušava da pridobije vašu pažnju i da vam da do znanja da je ona tu i da joj se posvetite. Mace se pritom znaju i maziti o telefon kao da vam žele izvući telefon iz ruke kako biste nju mogli maziti.

Mnogi vlasnici mačaka slično su iskusili i dok rade kod kuće za računarom, pa maca dođe i jednostavno sedne na tastaturu. To može biti dosta nezgodno kada je posao u pitanju, ali vaša ljubimica biće zadovoljna ako uzmete i samo minut pauze kako biste joj se malo posvetili.

Svojim neobičnim, luckastima ponašanjem mačke nas često zabavljaju i podsjećaju koliko su zanimljive i posebne životinje.

Pexels
 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike