Šest znakova da je vaš pas razmažen: Ako na njegove stvarčice dajete i poslednji dinar, vreme je da se zapitate

04.07.2022

06:52

0

Autor: Z.A.S.

Divno je da na svoje ljubimce pazimo i povremeno im priuštimo nešto posebno, ali u tome nikako ne treba preterivati

Šest znakova da je vaš pas razmažen: Ako na njegove stvarčice dajete i poslednji dinar, vreme je da se zapitate
Razmaženi pas - Copyright Profimedia

Nije lako ne razmaziti psa i to znaju svi vlasnici. Psi postaju naši članovi porodice i tretiramo ih sa mnogo ljubavi. Međutim, istina je da često umemo da preteramo i misleći da ne radimo ništa strašno, na kraju im samo učinimo medveđu uslugu.

Lepo je ugađati svom psu i tu i tamo mu dati poslasticu, ali ne i raditi to kad god vas on slatko pogleda. Postoji više znakova koji ukazuju na to da ste preterali i razmazili svog psa, a ovih šest su definitivan pokazatelj toga.

U svakoj prostoriji imate korpe s igračkama
Ukoliko se korpe sa igračkama vašeg ljubimca nalaze svuda po stanu, znači da ste sve podredili zabavi vašeg psa. Naravno da nema ničeg lošeg u tome da vašem ljubimcu kupite koje god igračke želite i koliko god da želite, ali bi možda mogli da razmislite o tome da se one nađu na samo jednom mestu u kući. Uvek možetete, nakon nekoliko nedelja, stare da zamenite novim.

Pexels
 

Ceo dan planirate u odnosu na psa

Divno je kada psa uključujete u dnevne aktivnosti, ali ukoliko ga svugde vodite sa sobom i ne osećate se dobro ako ga ostavite samog kod kuće, možda bi trebalo dobro da razmislite da li mu zaista prija da ga svugde vodite sa sobom.

Iz izlaska se vraćate ranije jer vam ljubimac previše nedostaje
Kad god nisu sa nama, potpuno je logično da nam ljubimci nedostaju. Isto važi i za njih. Oni vole da provode vreme sa vama i kada vas nema nedostajete im. Međutim, nema potrebe da osećate krivicu kada izađete sa prijateljima u provod, jer, za početak, znate da je vaš pas na sigurnom.

Imate poseban ormar za odeću i aksesoare za svog psa

Ukoliko volite da svom ljubimcu kupujete odeću i razne aksesoare - sve je u redu, niste jedini. Međutim, ukoliko na to trošite poveću količinu novce i maltene imate posrban ormar za njegove stvari, vreme je da usporite. Vaš pas će, šta god bude nosio, izgledati dobro, a vi ne morate da ostanete bez novca zbog njegove odeće.
Pexels
 

Nikad se ne premišljate kada kupujete nešto novo za svog ljubimca
Ako vam se dešava da na psa trošite ne razmišljajući, ali da, kada treba sebi nešto da priuštite, o tome porazmislite, vreme je da se zapitate. Lepo je što želite da ugodite svom psu, ali njemu će se najviše dopasti šetnja i kvalitetno vreme koje će provesti sa vama. Nema on osećaj da ste mu nešto kupili.

Pixabay
 

Trošite više vremena i novca na obroke za svog psa nego na svoje
Ukoliko koristite skupocene sastojke i večeru mu spremate duže nego svoju, nema sumnje, vaš pas je razmažen. Zaista nema potrebe da padate s nogu samo da bi vaš pas večerao. On zaista voli da jede i mnogo jednostavniju hranu. Na kraju krajeva, konsultujte se sa veterinarom u vezi sa tim šta bi bilo najbolje za vašeg ljubimca.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike