Spavaju po 16 sati dnevno, a na ovim mestima u stanu mace najviše vole da dremnu

02.11.2020

20:05 >> 19:09

0

Vole toplo i ušuškano

Spavaju po 16 sati dnevno, a na ovim mestima u stanu mace najviše vole da dremnu
Copyright Pixabay

One imaju svoju dnevnu rutinu i ponavljaju je nekoliko puta dnevno. To je igranje, jelo i spavanje. Mačke se brzo opuštaju nakon trošenja energije kroz igru i lov, a poznato je da vole dugo da spavaju, čak do 16 sati dnevno.

A dok dremaju vole da im je ugodno i toplo, a ovo su neka od mesta koja im pružaju baš takav ugođaj.

Tako, na primer, obožavaju da spavaju u vlasnikovom krilu. Neke mačke vole da se popnu na krilo vlasnika dok gledaju TV ili čitaju knjigu.

Većina mačaka voli da boravi na visokim mestima kao što su stabla, police, ivice kauča, prozori i slično. Tako imaju savršen pogled na sve ono što se događa oko njih. Upravo to im omogućava da se osećaju sigurno dok spavaju.

Možda vas zanima: Maca slomljenog srca: Vlasnik zaboravio da je pozove, ona celu noć čekala (VIDEO)

Ponekad se ušuškaju ispod nekog pokrivača gde im je toplo i udobno. Zato se potrudite da u vašem boravku uvek imate neki pokrivač ispod kog bi se vaša mezimica mogla zavući.

https://www.instagram.com/p/CHAlKcWpGW3/

Možda vama izgleda čudno, a one vole  da se zavuku u male, zatvorene prostore. Koliko se činilo da su im premali, mačke obožavaju da se uvuku u papirne kese, kartonske kutije ili korpe. I u takvim ušuškanim prostorima se osećaju sigurno.

Većinu mačaka privlače topla mesta u stanu. Tokom dana, mačke će izabrati najsunčaniji kutak u kući kako bi tu provele svoj popodnevni san.

Dok će neke mačke rado spavati u svom krevetu, druge će ipak radije najslađi san imati spavajući s vama u vašem krevetu.

Saznaj više:

Šta sve može da se dogodi kad ostavite mačku samu kod kuće

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike