Krava rođena sa pet nogu: Sujeverje je spasilo klanice

06.11.2020

15:55 >> 16:14

0

Ipak je rođena pod srećnom zvezdom

Krava rođena sa pet nogu: Sujeverje je spasilo klanice
Copyright Profimedia

Svet nije naklonjen životinjama sa deformitetom. Ipak, jedna krava rođena je sa pet nogu, ali pod srećnom zvezdom. Trebalo je da bude poslata u klanicu, ali su je u poslednjem trenutku spasili i poklonili budističkim monasima u Tajlandu.

Već su je pripremali za klanje kada su seljani mesta Račaburi zapazili njenu bizarnu mutaciju, pa skupili novac da je otkupe. Dodatni ekstremitet štrčao je iz jedne od nogu, a što je  najzanimljivije i on je bio potpuno funkcionalan.

A sem čudnog izgleda, krava je bila potpuno zdrava, bez ikakvih zdravstvenih problema. Ova peta noga uopšte nije uticala na život krave, mogla je da živi mirno i bez problema, da joj nije pretilo klanje zbog mesa.

Možda vas zanima: Spavaju po 16 sati dnevno, a na ovim mestima u stanu mace najviše vole da dremnu

Seljani koji su je spasili, tako što su je otkupili, dali su joj ime Pho Ngern, pa su je čuvali sa ostalim životinjama. A pojedini sujeverni seljani, verovali su da je ova jedinstvena životinja sveta dodatno zbog njenih rogova koji su formirali oblik posude za pričest.

Profimedia

Zato su krajem prošlog meseca i odlučili da ovu srećnu kravu ponude budističkim monasima u hramu Wat Pho Sri. Nju je preuzeo osamdesetosmogodišnji monah Phra Srisawat koji se zahvalio seljanima što su životinji spasili život.

-Svi monasi vodiće brigu o ovoj životinji. Drago mi je što smo joj spasili život od mesara i što će živeti mirno i zdravo – obećao je on.

Saznaj više:

Građani američkog gradića izabrali buldoga za gradonačelnika

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike