Devet najčudnijih stvari koje su psi progutali: Od gumenih igračaka, pa sve do onoga što nikada ne bi smelo da im padne šapa

10.03.2022

07:53

0

Veliki su proždrljivci, a to nekada može da im naškodi

Devet najčudnijih stvari koje su psi progutali: Od gumenih igračaka, pa sve do onoga što nikada ne bi smelo da im padne šapa
Pas, igračke - Copyright Pixabay

Svi znamo koliko psi vole da jedu.

I to ne samo ono što im sipamo u činiju kao obrok.

Psi vole da jedu i našu hranu.

A vole da jedu i ono što se nikako ne jede.

U toj njihovoj prožrdljivosti, nekada se, nažalost, dogodi i da progutaju nešto što može da im napravi ozbiljne probleme.

U tom slučaju, podrazumeva se, odmah se treba obratiti veterinaru.

A oni iskusni kakvi jesu, nagledali su se svega i svačega u želucima naših ljubimaca.

Ali, šta je najčudnije što su videli?

Jedna veterinarka je otkrila čemu je ona sve svedočila.

Dajana Rajs iz Njujorka je obavila brojne endoskopije kojima je vadila svakojake predmete i utrobe pasa, a među njima su i:

Profimedia

 

Cela rolna kesica za izmet

"Vlasnica je videla svog šestogodišnjeg zlatnog retrivera kako jede cveće. Pristala je na endoskopiju, kojom su utvrdili da se psu u želucu nalazi narandžasti plastični materijal. Isprva nam nije bilo jasno šta je to, potrajalo je dugo dok ga nismo izvukli. Kad sam uhvatila jedan kraj, shvatili smo da su to narandžaste kesice za izmet. Osećala sam se kao mađioničar koji izvlači dugačak šal iz šešira", ispričala je.

Dude varalice

"Imala sam više pacijenata koji baš vole da jedu dude varalice. Mislim da jednostavno oni žele da budu bebe u kući", kaže. Dodala je da je jednom vlasnik morao da opere i steriliše dudu, nakon što su je izvukli iz psa, jer beba nije htela da prihvati nijednu drugu.

Pixabay
 

Kamenje

"Možda zbog boje, možda jer je tvrdo. Međutim, psi baš vole da jedu kamenje, a ja ne znam zašto", kaže veterinarka.

Igračke u obliku pasa

"Vlasnica je došla jer je njen bigl nekoliko puta povratio. Bila je ubeđena da nije pojeo ništa što nije smeo. Odlučili smo da proverimo na rendgenu, a on je pokazao da je u želucu igračka. Obavili smo endoskopiju i u želucu našli malog gumenog psa", ispričala je veterinarka.

Na kraju je vlasnica uzela igračku i račun i najavila da će ih pokazati svojoj deci da ih nauči da moraju da skupljaju igračke za sobom.

Pixabay
 

Čarape

Manje čarape će uspeti da povrate, međutim, par većih će iz želuca morati da izvuče veterinar.

Kondomi

"Videla sam puno pasa koji su pojeli kondome, a na sreću, kod većine, povraćanje odradi posao. Ipak, razgovor sa vlasnicima u ovom slučaju je dosta nezgodan, naročito ako su kondomi korišćeni", ispričala je Rajs.

Pixabay
 

Igračke koje pište

"Šestomesečni ovčar je razvalio igračku i zaključio da je pisak najukusniji deo", otkrila je veterinarka.

Gumeni morski pas

U ovom slučaju pas je skoro prošao celu operaciju, međutim, Dajana je ušla u ordinaciju nekoliko minuta ranije. Kada je čula šta je pas progutao, odlučila je da pokuša da izvuče igračku bez sečenja. Na kraju je uspela da ga "ulovi" za rep i spase psa od operacije.

Pixabay
 

Igračke od užeta

I ovaj pas je spašen od operacije, ali se spasio sam. Čak je i Rajs bila svesna da će morati da ga operiše, međutim, trenutak pre davanja anestezije pas je iskakio celu igračku.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike