Prvi put u istoriji, trenirani psi stižu u Belu kuću: Upoznajte Čempa i Mejdžora, prve pse Amerike

08.11.2020

17:10 >> 17:36

0

Ljubimci Džoa i Džil Bajden već su osvojili naciju

Prvi put u istoriji, trenirani psi stižu u Belu kuću: Upoznajte Čempa i Mejdžora, prve pse Amerike
Copyright Printscreen

Ovo je bila neverovatna nedelja za Ameriku i njenu istoriju. Posle mnogo neizvesnosti, napetosti i preokreta, u Belu kuću se 20. januara useljava Džo Bajden sa prvom damom Džil. A sa njima se na novu adresu, 1600 Pennsylvania Avenue, sele i dva psa. I to dva nemačka ovčara koji se zovu Čemp (skraćeno od šampion) i Mejdžor.

Čemp je u porodicu Bajden stigao još 2008. godine, pa je često fotografisan sa budućim predsednikom i prvom damom, dok je Mejdžor nešto mlađi, a Bajdenovi su ga udomili iz prihvatilišta 2018. godine i to iz organizacije “Delaware Humane Association” kada je imao svega tri meseca.

View this post on Instagram

Happy Wednesday.

A post shared by Dr. Jill Biden (@drbiden) on Sep 23, 2020 at 2:11pm PDT

U prihvatilištu se našlo šest štenaca nemačkog ovčara, koji su bili lečeni od izloženosti toksinima. Bajden je želeo društvo za svog psa Čempa, pa je usvojio Mejdžora, a pas je odmah prošao obuku. Morao da je bude naučen da se snađe u brojnim situacijama u kojima se drugi psi ne snalaze poput putovanja avionom ili susreta sa velikim brojem fotografa. I Čemp je prošao obuku, a njega je trenirao Mark Tobin, inače koordinator specijalne K-9 jedinice.

Možda vas zanima: Trebalo je da bude poslužen kao večera za Dan zahvalnosti, a onda je rakun Rebeka postao omiljeni ljubimac Bele kuće

A uz pomoć svojih ljubimaca, Džil je suprugu i čestitala Dan zaljubljenih, ove godine.

 

Zanimljivo je pomenuti i to da tokom mandata Donalda Trampa u Beloj kući nije bilo ljubimaca, dok je Barak Obama svojim ćerkama ispunio obećanje i nabavio pse – Boa i Sanija, sa kojima se cela porodica igrala u snegu u dvorištu Bele kuće.

Saznaj više:

Građani američkog gradića izabrali buldoga za gradonačelnika

Upoznajte Bani, psa koji zna 70 reči i komunicira s vlasnicom

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike