Najslađi vatrogasac: Mačak Semjon živi u vatrogasnoj stanici, a ima posebno važan zadatak (VIDEO)

11.02.2022

09:09

0

Kolege, zahvaljujući njemu, mogu da predvide kako će im proći smena

Najslađi vatrogasac: Mačak Semjon živi u vatrogasnoj stanici, a ima posebno važan zadatak (VIDEO)
Mačak - Copyright Profimedia

Više puta smo videli da neka javna institucija, pod svoje okrilje, uzme i neku od napuštenih životinja.

Nekada se dešava da upravo te životinje, osim što postanu maskote, počinju i da pomažu oko posla.

Takav je slučaj i sa mačkom Semjonom koji već dve godine živi u jednoj vatrogasnoj jedinici u selu Borovski u Tjumenjskoj oblasti, a u međuvremenu je postao i član ekipe i pomoćnik vatrogasaca.

Nikolaj Sevčenkov, zamenik načelnika vatrogasno-spasilačke jedinice 135, kaže da Semjon stvara jedinstvenu afmosferu tokom postavljanja straže i to tako što stoji na određenom mestu tokom vojne formacije.

- Svi naši kvadrati su potpisani, pa dođe i sedne ovde kao dežurni kadet. Odmah poželite da se nasmejete i zaista vam bude toplo oko srca - kaže Sevčenkov.

Vitalj Domračev, koji je glavni stražar vatrogasno-spasilačke jedinice, objasnio je da je Semjona, još dok je bio mače, doveo jedan od zaposlenih i da su se vatrogasci već prvog dana zaljubili u njega. Takođe kaže i da Semjon najviše voli da spava u kancelariji dispečera.

Jedna članica tima mu je čak sašila i uniformu.

- To je prvobitno bila samo ideja, da mu sašije običnu, svakodnevnu uniformu, kao što je naša. Ima čak i svoje ime. Onda je sašila majicu, pa narandžasti džemper, a zatim i novu plavu majicu. Najdivnije je to što mu je sašila pravu vatrogasnu borbenu odeću - rekao je Domračev.

Semjon, inače, vatrogascima daje i prognoze za budućnost. Zaposleni u ovoj jedinici veruju da, na osnovu njegovog ponašanja, mogu da predvide kakva će im biti smena. Recimo, ukoliko mačak mirno spava na dasci od prozora u kontrolnoj sobi, dan će proći tiho, ali, ako nemirno trči, to znači da će se nešto dogoditi.

Smatraju ga sastavnim delom svog vatrogasnog tima i ne bi mogli da zamisle da rade bez njega.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike