Mini-muzej mačaka ima čak 1.000 kolekcionarskih predmeta inspirisanih – mačkom

13.11.2020

10:19 >> 09:34

0

Autor: Z. A.

Vlasnica neobičnog muzeja je zapravo mačka po imenu Gejša

Mini-muzej mačaka ima čak 1.000 kolekcionarskih predmeta inspirisanih – mačkom
Copyright Pixabay

Ovaj muzej ostvarenje je snova mnogih ljubitelja mačaka i dokaz velike ljubavi između ljudi i životinja. Iako širom sveta postoji mnogo muzeja koji slave mačke, nijedan nije mali kao Muzej mačaka u Krakovu, u Poljskoj, u kojem je, na oko 160 kvadrata, smešteno oko 1.000 kolekcionarskih predmeta i drugih zanimljivosti vezanih za mačke, piše „The First News“. Muzej ima ogroman broj sitnica nadahnutih krznenim ljubimcima, od dozatora sapuna u obliku mačića do snežnih globusa s uzorkom mačaka.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Sećate se mačke Šupet, naslednice Karla Lagerfelda? Sad dizajnira nameštaj (VIDEO)

Par iz Ukrajine otvorio je ovaj muzej za javnost u junu 2019. godine, a zbirka u njemu nastajala je više od deset godina.

Printscreen: YouTube/ CBS Miami

Pre otprilike 15 godina suvlasnica muzeja Natalija Košivaja dobila je na poklon figuricu mačke od prijatelja koji se vratio s putovanja. Od tada Natalija i njen suprug gomilaju predmete s uzorkom mačaka ili u obliku mačaka, a pošto su godinama negovali opsesiju mačkama, otvorili su ovaj mini-muzej.

Printscreen: YouTube/ CBS Miami

ČITAJTE I: Tvorci Šreka nas nisu prevarili: Magarac i mačka mogu biti najbolji prijatelji

Danas je muzej mesto za ljubitelje mačaka koji žele iskusiti malo mačjeg kiča ili pomaziti stvarnu mačku. Naime, Natalija kaže da je zapravo njena mačka Gejša vlasnica ovog neobičnog muzeja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike