Veterinar je rekao da vaš pas mora na dijetu? Deo obroka zamenite jednom namirnicom i sigurno će smršati

22.01.2022

17:55

0

Ni psi nisu pošteđeni nabacivanja nekog grama tokom zimskog perioda

Veterinar je rekao da vaš pas mora na dijetu? Deo obroka zamenite jednom namirnicom i sigurno će smršati
profimedia-0652047273 - Copyright Profimedia

Zimi psi genetski skupljaju više masnoće, koja im više nije potrebna za život na toplim kaučevima. A sigurno su i vaše šetnje po hladnom vremenu kraće nego inače. Njihovo debljanje je gotovo pa neizbežno ako im znatno ne „skratite“ porcije.

Ali kako da im date tako malo hrane? Rešenje je, a da se ne osećaju uskraćenim za bilo šta, da im deo mesne porcije zamenite brokolijem. To je povrće koje pas sme da konzumira, štaviše izuzetno je zdravo, sadrži mnogo vlakana i malo kalorija, svega 37 na 100 grama.

Unsplash
 

Umešate li ga u sirovo meso, vaš ljubimac neće ni osetiti razliku. I provereno funkcioniše! Pas ne samo što će smršati, već će biti i dosta pokretniji i vitalniji!

Tajna zdravlja brokolija je u velikoj količini vitamina K, kalcijuma i kalijuma. Vitamin K zaslužan je za veću gustinu kostiju, koja je u starosti, baš kao i tokom razvoja, od presudne važnosti i za njih, baš kao za ljude.

Pitanje koje se nameće je smemo li psa svakodnevno hraniti brokolijem? Odgovor je da, samo nemojte preterivati sa količinom (zamenite otprilike petinu obroka), jer cvetovi sadrže izotiocijanate koji u prevelikoj količini mogu da nadraže želudac i izazovu dijareju.

Unsplash
 

Psi, brokoli smeju da jedu i sirov, ali je bolje ako je malo prokuvan. Predlog je da brokoli skuvate i podelite ga na porcije, koje ćete zamrznuti i potom vaditi iz zamrzivača zajedno sa smrznutim mesom. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike