Pas lutalica spasio nestalu devojčicu: Grlila je svog krznenog prijatelja 18 sati kako bi preživela snežnu oluju

22.01.2022

09:14

0

Desetogodišnja Ruskinja koja je nestala 13. januara u poslepodnevnim časovima pronađena je živa i zdrava 18 sati kasnije zahvaljujući pomoći četvoronožnog prijatelja

Pas lutalica spasio nestalu devojčicu: Grlila je svog krznenog prijatelja 18 sati kako bi preživela snežnu oluju
Profimedia

Majka Viktorije Zarubine prijavila je njen nestanak nakon što se devojčica nije vratila iz škole u svoj dom u gradu Uglegorsk, koji se nalazi na ostrvu Sahalinu.

Desetine ljudi krenule su u potragu za devojčicom, ali već tri dana je trajala snežna oluja koja je smanjila vidljivost. Sneg je bio nemilosrdan pa je napadao i do visine od dva metra.

Timovi za potragu na kraju su dobili dojavu kako je jedan čovek video Viktoriju kako se igra sa psima lutalicama ispred jednog objekta. Pratili su dojavu i zatekli devojčicu ispod terase jedne zgrade, u prostoru namenjen psima, kako se greje pripijena uz psa, piše portal krsk.kp.ru.

Ta, nazovimo je kućica za pse, pružila joj je zaštitu od oluje, a Zarubina je bila prikladno odevena za niske temperature. Uz psa, uspela je da ostane relativno topla sve dok se nije desilo čudo kada je pronađena oko 7.30 sledećeg jutra, gotovo 18 sati nakon što je nestala. 

- Zaista je neverovatno da je ostala živa po takvom vremenu  rekao je volonter koji je učestvovao u potrazi, Anatolij Ivanov.

Zarubina je prevezena u obližnju bolnicu na pregled, a s obzirom na to da je sve bilo u redu, isti dan je mogla da ode svojoj kući. 

Spasioci kažu da, u ovakvim uslovima, ako uz sebe imate životinju, čak i u šumi, u snežnom nanosu, lovci ili turisti, mogu da žive nekoliko dana, zagrevjući jedni druge.

Šta je sa psom za spasavanje? Od trenutka kada se sve saznalo i koji je glavni razlog što je devojčica preživela na toliko niskoj temperaturi, mnogi su pohrlili da pomognu ovoj brižnoj životinji, za sada su mu napravili topli pod u njegovoj kućici.
 

Bonus video:

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Index