Imate mačku, ali želite i psa? Ovih 10 rasa će se najbolje slagati sa njom (FOTO)

13.01.2022

16:14

0

Upozoravamo vas, sadržaj je neodoljiv

Imate mačku, ali želite i psa? Ovih 10 rasa će se najbolje slagati sa njom (FOTO)
Pixabay

Da li više volite pse ili mačke, ili, ipak, ne možete da odlučite?

I da li verujete u ono da se psi i mačke nikako ne slažu?

Ruku na srce, to često jeste istina, ali zaista nije pravilo.

Ili samo, još uvek, niste otkrili rasu koja će se dobro slagati sa vašom mačkom.

Ukoliko intenzivno razmišljate o tome da, ipak, uzmete i psa, onda se upoznajte sa deset rasa koje se, prema American Kennel Clubu, najbolje slažu sa mačkama.

Bassett hound

 

 

Bassett hound je odan, strpljiv i vrlo tolerantan prema drugim ljudima i životinjama. Kombinacija mirne prirode ove pasmine i lenjosti znači da je veća verovatnoća da će se maziti sa mačkom nego juriti za njom.

Mops

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pugs X Dogs X Pets (@xpug)

 

Mopsevi su neverovatno srdačni prema skoro svima, bilo da su u pitanju ljudi ili mačke. Mrze da budu ostavljeni sami, pa bi mačka, kao prijatelj u igri, mogla da bude pravo rešenje za smanjivanje njihove teskobe zbog odvajanja.

Labrador retriver

 

 

Entuzijastičan i otvoren, labrador retriver je jedna od najdruželjubivijih pasmina koje postoje. Možda će juriti mačku koju ne poznaju, ali bez problema će postati prijatelji sa mačkama koje su deo njihove porodice.

Patuljasti kontinentalni španijel

 

 

Odrasli patuljasti kontinentalni španijel je, otprilike, iste veličine kao mačka, što je možda jedan od razloga zašto se čini da imaju prirodnu sklonost prema njima. To je pasmina koja voli igru i nije ih baš briga da li je njihov drug u igri drugi pas, čovek, mačka ili teniska loptica.

Buldog

 

 

Iako izgledaju malo mrzovoljno, buldozi su zapravo veliki mekušci. Poznati su po svom prijateljskom temperamentu i lako sklapaju prijateljstva sa svim životinjama, uključujući i mačke.

Škotski ovčar

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Okami and Sun (@okamiandsun)

 

Škotski ovčari su uzgojeni za čuvanje stoke, pa se prirodno dobro slažu sa drugim životinjama. Poznati su po tome što vole decu, a ova naklonost često može da se proširi i na mačke.

Bigl

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beagles (@beagle_society)

 

Uzgajani za lov u grupama, biglovi imaju prirodnu sklonost ka tome da vreme provode sa drugim životinjama. Tradicionalno, to su uglavnom bili drugi psi, ali podjednako je verobatno da će videti i mačku kao člana čopora.

Zlatni retriver

 

 

Ono što važi za labradora, obično važi i za zlatnog retrivera. To je svakako slučaj kada su u pitanju mačke kao prijatelji, jer je zlatni retriver podjednako sjajan mačji pratilac kao i labrador.

Kavalirski španijel kralja Charlesa

 

 

Još jedna pasmina slične veličine kao prosečna mačka, kavalirski španijel kralja Charlesa bi mogao da ima čvrsto prijateljstvo sa mačkom. Nemaju nimalo agresivnu narav, ali su neustrašivi, što znači da neće trpeti maltretiranje od strane mačke u kući.

Kovrdžavi bišon

 

 

Kovrdžavi bišoni su neverovatno srećni i energični psi koji žele da budu prijatelji sa bilo kim. Jedini problem koji biste mogli da imate jeste taj što bi mačka mogla da smatra da je vaše štene previše prijateljski nastrojeno kada želi malo vremena samo za sebe.

BONUS VIDEO:

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti