Ne žurite: Ova četiri znaka jasno pokazuju da još uvek niste spremni za vezu

12.12.2021

16:50

0

Prvo poradite na sebi

Ne žurite: Ova četiri znaka jasno pokazuju da još uvek niste spremni za vezu
Par, ljubav, prsti, sidro - Copyright Pixabay

Stupanje u vezu bi trebalo da bude prirodan proces.

I najdivnije je kada se dogodi potpuno spontano.

Međutim, nisu svi u stanju da tako funkcionišu.

Pogotovo ako u obzir uzmemo prethodna iskustva, ili lične nedoumice.

Srećom, postoje određeni indikatori koji ukazuju na to da li smo spremni  za neko novo iskustvo.

Ukoliko se neki od ovih pojavi, dobro razmislite da li bi trebalo da uskačete u novi odnos, ili da sačekate da za njega postanete spremniji.

1. Privlače vas osobe koje su toksične po vas
Nekako se uvek nađete sa pogrešnim partnerom koji nije pravi za vas. Pitate se zašto uvek birate "pogrešne" ljude i ne razumete kako vas oni uvek pronađu. U stvarnosti, međutim, podsvesno sabotirate svoju vezu, pa birate partnera za koga je u samom početku jasno da vam ne odgovara.

Unsplash
 

2. Nesrećni ste kada ste slobodni
Vaša sreća je uslovljena statusom vaše veze. Kada ste singl, osećate se kao da vam nešto nedostaje. Zavidite prijateljima koji su u srećnim vezama i izbegavate druženje sa parovima. Verujete da ćete biti srećni tek kada upoznate pravu osobu koja će ispuniti vašu prazninu.

3. Mislite da možete da spasete svog partnera
Vaš partner, kao i svako ljudsko biće, ima svoje traume, komplekse i loša iskustva. Verujete da ga možete "popraviti", poboljšati i promeniti. Ali, činjenica je da svaki čovek može pomoći samo sebi. Možete biti samo podrška i ohrabrenje, ali ne možete biti spasilac.

Unsplash
 

4. Previše lično shvatate stvari
Lično doživljavate svaki postupak koji vaš partner načini i percipirate napad na vas. Na primer, ako se vaš partner okuplja sa prijateljima, razmišljate o tome zašto ne želi da provodi vreme sa vama. Takvo ponašanje ukazuje na to da imate nerešene traume iz prošlosti, zbog čega ne možete objektivno gledati na osobu.

Dakle, ako primetite ove znakove kod sebe, znači da je potrebno da još malo poradite na sebi, pre nego se upustite u odraslu, zrelu vezu. Usresredite se na sebe, rešite svoje probleme i zaljubite se. Tada ćete sresti pravu osobu u pravo vreme i moći ćete zajedno da krenete na životni put.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike