Ovih sedam ponašanja u krevetu zaslužuje crveni karton - samopoštovanje je važno

11.03.2023

20:40

0

Autor: Z. A.

Neke aktivnosti pod čaršavima su prosto neprihvatljive

Ovih sedam ponašanja u krevetu zaslužuje crveni karton - samopoštovanje je važno
profimedia-0257036674 - Copyright Profimedia

Dobar seks je odličan za naše psihofizičko zdravlje.

Otklanja stres, jača imunitet, sagoreva kalorije i čini nas srećnijima i zadovoljnijima. Međutim, u tim strastvenim aktivnostima pod čaršavom važno je sačuvati samopoštovanje.

Na žensko uživanje u seksu utiče tako mnogo faktora. Evolucija, biologija, psihologija, vaspitanje i sredina u kojoj se nalazimo ograničavaju našu seksualnu slobodu. Samim tim jako malo žena uživa u seksu bez obaveza, a kad se i odluče na takav korak, nađu se u situacijama u kojima se njihovo zadovoljstvo zanemaruje.

Vreme je da saznate koja ponašanja u seksu zaslužuju crveni karton. Ako seks obeleže ovakva iskustva, s tom osobom se možda ne bi trebalo i dalje upuštati u intimne avanture.

Profimedia
Loš seks

1. Ismevanje fantazija

Mašta je najbolji saradnik našeg seksualnog zadovoljstva i nju konstantno treba negovati. Za potpuno seksualno iskustvo s partnerom treba da podelimo svoje želje i potrebe kako bi zadovoljstvo bilo kompletno. Ako, npr., kažete partneru da vas privlači igra uloga, a on vas zbog toga ismeva, znači da treba da mu pokažete crveni karton i okončate vaš (seksualni) odnos.

2. Pažnja usmerena samo na vlastito zadovoljstvo

Jeste li znali da gotovo 40 odsto žena ne može da doživi orgazam? Ova pomalo šokantna statistika može se pripisati biologiji i fizionomiji, ali i partnerovoj posvećenosti vašem zadovoljstvu. Ako primetite da je on fokusiran samo na svoje zadovoljstvo, vreme je da to jasno i glasno kažete.

Freepik
Seks

3. Neprijatni komentari o vašem telu

Brojna istraživanja pokazala su da samopouzdani ljudi najviše uživaju u seksu. Ako se nađete u situaciji da partner javno izrazi nezadovoljstvo vašim izgledom, pod hitno bi trebalo da okončate druženje.

4. Neprihvatanje povratne informacije

Npr., uživate s muškarcem kog ste upoznali na nekoj dejting aplikaciji. Iznenada, on vas strastveno lupi po stražnjici, a vi mu jasno i glasno kažete da ne volite grubost u krevetu. Međutim, on nastavlja i dalje…

Evidentno je da je ovo situacija koja zaslužuje momentalno isključenje.

Profimedia
Seks

5. Forsiranje vlastitih afiniteta

U vezi s prethodno pomenutim – ovo je jedna od češćih situacija koje zaslužuju crveni karton. Svako od nas ima neki fetiš, odnosno seksualnu preferenciju koja odnose čini pikantnijim i zanimljivijim. Ako se te preferencije usklade – dobijemo savršeni seks. Ako partner ne prestaje da predlaže aktivnosti koje se vama ne sviđaju, možda je vreme da okončate susret.

6. Upoređivanje s drugim partnerima

Istraživanja su pokazala da oko 30 odsto žena ne voli da pruža oralni seks partneru, pa ćemo ovu situaciju uzeti kao primer. Ako ste otvoreno rekli partneru da ne volite pružati oralni seks, a on je zaključio da je to čudno jer su ga do sada sve žene zadovoljile i na taj način – možda je vreme da mu pokažete crveni karton i pronađete osobu koja će poštovati vaše granice.

Freepik
Neuspeli seks

7. Odbijanje sigurnog seksa

Muškarci i žene ne vole kondome. Međutim, u današnje vreme postoji bezbroj varijacija – od onih koje pojačavaju osećaj, preko ekstra tankih, sve do onih koji odlažu vrhunac. Ako naiđete na muškarca koji jednostavno ne želi praktikovati siguran seks, vreme je da okončate druženje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike