Poza Amazonka: Na prvu loptu muškarci je odbiju, a potom mole za još

16.01.2023

20:52

0

Autor: K. O.

Imamo pet dobrih razloga zašto treba da je isprobate što pre

Poza Amazonka: Na prvu loptu muškarci je odbiju, a potom mole za još
Seks - Copyright Pexels

Nije lako održati strast u spavaćoj sobi kada je u pitanju duga veza. A naučnici se slažu da je za to najbolje isprobavanje različitih seksualnih poza.

Kako stvari stoje, poza Amazonka će začas vratiti sve leptiriće sa početka veze koji su u nekom trenutku odlepršali.

Kako i samo njeno ime kaže poza Amazonka je rezervisana za snažne žene koje vole da preuzmu inicijativu i koje vole da budu dominantne. Ime je dobila po Amazonkama, ženama ratnicama iz grčke mitologije koje su bile vrsne jahačice, strah i trepet za sve muškarce. Ipak, ova poza je savršen način da svom partneru pokažete koliko vam je stalo do njega, jer jednako rasplamsava, i muški, i ženski užitak.

Najbolje bismo je opisali kao obrnutu misionarsku pozu. Muškarac leži na leđima, a noge su mu savijene u kolenima i njima obgrli ženski struk. Žena sedi na muškarcu i upravlja tempom i dinamikom odnosa.

– Ovo je poza koju muškarci teško prihvataju, jer ne žele partnerki da prepuste kontrolu, ali kad napokon isprobaju ovaj položaj, on ih ostavlja bez teksta i redovno ga uključuju u seksualne odnose. Odličan je zbog trenja, udobnosti, prilike da muškarac gleda ženu u lice i uporne stimulacije klitorisa zbog koje se žene osećaju poput kraljica. Kad muškarac vidi koliko žena uživa, brzo se prilagodi i njemu seks takođe bude prijatan. Ovo je jedna od takvih poza – objasnio je Ijan Karner, seksualni terapeut i autor knjige “She comes first”.

Profimedia
 

Ova poza omogućuje kontakt oči u oči koji je važan za osećaj intimnosti. Praktikuju ga parovi koji imaju poverenja jedno u drugo i u njima budi osećaj seksualne povezanosti, koja je temelj rasplamsavanja dugotrajnih odnosa.

Postoje varijacije na temu koje mogu dodatno da uzbude strasti. Na primer, obrnuta Amazonka, u kojoj muškarac takođe leži na leđima, savijenih kolena, a partnerka sedne na njega, kao na stolicu, naslonjena na listove svog partnera.

Koje su prednosti poze Amazonke?

Seksualni terapeut Ijan Karner, naveo je pet prednosti zbog kojih bi češće trebalo da praktikujete pozu Amazonke.

1. Mogućnost zajedničkog orgazma

2. Mogućnost uključivanja seksualnih igračaka

3. Omogućuje kontakt oči u oči koji je ključan za seksualnu intimnost i stvaranje dubljeg odnosa

4. Korisna je za žensko samopouzdanje

5. Partner ima slobodne ruke za dodire koji su takođe ključ dobrog seksa, posebno kod žena

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike