Za ovo sigurno niste znali: Amnezija i još dve bizarne stvari koje mogu da vam se dogode nakon vođenja ljubavi

04.01.2023

21:12

0

Autor: 24sedam

Srećom, gubitak pamćenja ne traje duže od nekoliko sati

Za ovo sigurno niste znali: Amnezija i još dve bizarne stvari koje mogu da vam se dogode nakon vođenja ljubavi
Seks - Copyright Pexels

Posledice seksa mogu biti bizarne. Od osećaja zadovoljstva, pa preko onih mnogo manje prijatnih u vidu raznih infekcija, polnih bolesti, ali i čudnih telesnih tečnosti.

Ipak, postoje i one mnogo manje poznate posledice koje i žene i muškarci mogu da osete nakon vođenja ljubavi.

Verujemo da vam neke od njih uopšte nisu poznate, ili da ih, ukoliko su vam se dogodile, uopšte niste povezali sa seksom.

Pexels
 

Pojačano čulo mirisa

Kada doživljavate orgazam vaše telo oslobađa prolaktin, koji uzrokuje da se u mozgu više aktivira centar zadužen za miris. Nakon orgazma nivo prolaktina se povećava za 400%.

Emocije posle seksa

Nakon seksa ste sigurno osetili emocije kao što su euforija, opuštanje, možda i pospanost. Za neke žene, nakon seksa, javljaju se i potpuno suprotne emocije poput depresije, anksioznosti, agitacije ili agresije, kao posledica disforije. U istraživanju je utvrđeno da je ovakva osećanja doživelo čak 46% žena. Muškarci bi ovo trebalo da imaju na umu kada sledeći odluče da se samo okrenu na stranu i spavaju.

Profimedia
 

"Seks za pamćenje" i "seks za zaboraviti"

U nekim slučajevima seks može da bude fenomenalan, u nekima ga treba što pre zaboraviti. U nekim slučajevima - oba! Zabeležen je slučaj da se jedna žena javila u bolnicu sa amnezijom, u poslednja 24 sata, koja je nastupila nakon što je imala seks sa mužem. Doživela je transient globalnu amneziju koja je jako retka pojava i pogađa 5 od 100.000 ljudi godišnje. Ljudi koji pate od ovog poremećaja ne pokazuju nikakve simptome i obično im se pamćenje vrati nakon nekoliko sati.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike