Vodič kroz ljubavne svađe: Tri pravila koja morate da ispoštujete, ukoliko ne želite da se napravi još veći problem

09.12.2022

11:47

0

Autor: Z.A.S.

Za početak, ne zaboravite da vam je do osobe sa kojom se svađate stalo

Vodič kroz ljubavne svađe: Tri pravila koja morate da ispoštujete, ukoliko ne želite da se napravi još veći problem
Svađa - Copyright Profimedia

Svađe u vezama su neminovne. Štaviše, ukoliko želite zdravu vezu, poželjno je da se povremeno posvađate sa partnerom. Ipak, stvari nikako ne bi trebalo da izmaknu kontroli.

Na kraju dana, koliko god da ste ljuti ili povređeni, u pitanju je osoba koju volite, pa ne bi trebalo ni da uradite nešto što bi moglo da ima teške posledice po vezu u koju sigurno mnogo ulažete i želite da opstane.

Kada je svađanje sa nekim vama veoma bliskim u pitanju, obavezno ispoštujte nekoliko pravila, a evo i koja su najbitnija.

Profimedia
 

1. korak: Zapamtite s kim se svađate

Reč je o vašem partneru, zato se potrudite da razmotrite njegov stav. Lakše je biti saosećajan kada se podsetite da je i njemu stalo do vas, iako je ljut, kažu savetnici.

2. korak: Prihvatite gest pomirenja

Ako usred žestoke ras­prave vaš dragi i dalje, uz svoju, toči još jednu čašu vode, duboko udahnite i dopustite da vas taj čin malo umiri. Kad jedno od vas razo­ruža ono drugo, to je prilika da se varnice smire pre nego što se plamen dodatno razbukta.

Profimedia
 

3. korak: Budite primer

Spustite gard i pokažite mu kako izgleda kada jedno od vas uzme u obzir mišljenje onog drugog. Taj čin funkcioniše bolje od onog u kojem mu nabrajate zašto nije u pravu. Stalo­ženo mu objasnite da njegov stav utiče na vas.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike