Seks ne mora uvek da se završi orgazmom: Najvažnije je da se oslobodite i da znate šta želite

27.11.2022

20:03

0

Autor: 24sedam

Razgovarajte sa partnerom i uložite trud u vaš odnos

Seks ne mora uvek da se završi orgazmom: Najvažnije je da se oslobodite i da znate šta želite
Seks - Copyright Profimedia

Kada imate seks sa nekim do koga vam je stalo, to bi, samo po sebi, trebalo da bude dovoljno da osetite bliskost i pripadnost.

Međutim, ono što mnogi misle jeste da seks svaki put mora da bude neverovatan. U redu je da imate određena očekivanja, ali ne morate da očekujete od sebe akciju kao na filmskom platnu.

Prema rečima terapeuta, nije obavezno ni da se svaki seks završi orgazmom.

Često se dešava da devojke veruju da će njihov partner tokom prvog puta nekom magijom uraditi sve onako kako su one oduvek maštale.

Ako se njihova očekivanja ne ispune, odmah prorade sumnje o partneru i o dobrom seksualnom životu.

Freepik
 

- Za sve je potrebno strpljenje. Recimo, ako ste spremni da zbog nekog projekta na poslu ostanete do kasno, i tako nekoliko dana zaredom, morate da uložite toliki ekstra napor ako želite da vam seks bude sjajan. Koliko ulažete toliko možete i da očekujete da vam se vrati kao zadovoljstvo, ali važno je da se ne opterećujete. Nije jedan propust kompletan promašaj zbog kojeg bi trebalo da raskinete vezu - navodi terapeut Kristal Vudbridž.

Prema njenom mišljenju, seks može da se završi "napola", kada ćete partneru predložiti da ostatak večeri provedete uz film, razgovor, šetnju...

Pexels
 

- Važna su vaša osećanja, pripadnost i bliskost. Ostalo će lako doći. Ako maštate da imate seks kao u erotskim filmovima, imajte ga. Razgovarajte sa partnerom, dogovorite se. Na vama su sve opcije - kaže Kristal.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike