Jedno od večitih pitanja je koliko bi seks trebalo da traje da bi žena bila zadovoljna? A ovo je odgovor

09.11.2022

20:58

0

Naučnici su pre nekoliko godina obavili interesantno istraživanje

Jedno od večitih pitanja je koliko bi seks trebalo da traje da bi žena bila zadovoljna? A ovo je odgovor
Seks - Copyright Profimedia

Jedno od večitih pitanja se tiče trajanja seksualnog odnosa, odnosno toga koliko bi on trebalo da traje da bi bio dobar.

Istraživanje koje je napravljeno pre nekoliko godina na Univerzitetu u Njubrunsviku daje moguć odgovor.

Naučnici su 2018. godine istraživali trajanje predigre, kao i trajanje "intravaginalnog ejakulacijskog vremena", odnosno koliko u proseku prođe od trenutka kada penis uđe u vaginu do trenutka ejakulacije.

Profimedia
 

Pitali su ispitanike i ispitanice koliko bi trebalo da traje idealna predigra i koliko bi trebalo da traje "intravaginalno ejakulacijsko vreme", nakon čega su morali da mere trajanje seksa sa svojim partnerom.

Pokazalo se da predigra u proseku traje 11-13 minuta, dok sam snošaj traje od sedam do devet minuta. - Predug seks može da postane bolan za ženu, jer prirodno vlaženje može da traje samo određeno vreme - rekla je naučnica Trejsi Koks.

Seksualni terapeuti su se složili da je seks prekratak kada traje minut ili dva, "dovoljan" je od tri do sedam minuta, dok je poželjno trajanje seksa od sedam do 13 minuta.

Profimedia
 

Ipak, stručnjak Ijan Kerner, autor knjige "She Comes First", kaže da bi seks trebalo da traje tačno onoliko koliko paru treba da se psihički i fizički opusti i postigne uzbuđenje. - Diranje, mnogo predigre, čitanje erotskih knjiga ili gledanje pornića - predlaže Kerner koji tvrdi da svako treba da uzme tačno onoliko vremena koliko mu je potrebno.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike