U kojim su godinama žene, a u kojim muškarci najviše raspoloženi za seks?

10.10.2022

19:49

0

Autor: Z. A.

S godinama raste ili opada seksualna želja

U kojim su godinama žene, a u kojim muškarci najviše raspoloženi za seks?
profimedia-0351673527 - Copyright Profimedia

Jeste li čuli za pojam seksualni vrhunac? Iako na prvu loptu zvuči kao da govorimo o orgazmu, ovaj pojam se ipak odnosi na životno razdoblje kad imamo najviše interesovanja za seks, kad nam je najprijatniji i kad najviše o njemu razmišljamo.

Iako nam je logično zaključiti da seksualni vrhunac doživljavamo u mladim danima, istraživanja su pokazala da je to daleko od istine. Knjige poznatog istraživača Alfreda Kinsija govore nam mnoge zanimljivosti o ovoj temi.

Recimo, pogrešno je verovati da je naš seksualni nagon najjači za vreme puberteta ili adolescentskog razdoblja, a još je zanimljivija činjenica da muškarci i žene vrhunac svog seksualnog nagona doživljavaju u različitim periodima života.

Kinsi je u jednom od svojih istraživanja upitao muškarce i žene u kojim su godinama doživljavali najbolji seks, kad su u njemu najviše uživali i kad su doživljavali najviše orgazama.

Kad žena dođe u određene godine i pronađe sebe, postane zadovoljnija u svome telu, a samim tim i opuštenija.

Profimedia
 

Statistika je pokazala da su muškarci u seksu najviše uživali u 17. i 18. godini svog života, dok je kod žena to bilo znatno kasnije.

Žene, naime, seksualni vrhunac dožive tek u srednjim tridesetim, a glavni je razlog zadovoljstvo samom sobom.

Kad žena dođe u određene godine i pronađe sebe, postane zadovoljnija u svome telu, a samim time i opuštenija. Nije više opterećena izgledom, bira poze koje su joj udobne i ugodne, a ne one u kojima izgleda privlačno. Takođe, žena tada zna šta želi i nije joj problem to da kaže.

Istraživači su žene u tridesetim opisali kao žene sa seksualnim iskustvom, misleći pritom na iskustvo u poznavanju svojih želja i potreba, a ne na broj muškaraca s kojima su imale seksualne odnose.

Pexels
 

Kad govorimo o muškom seksualnom iskustvu, to obično bude u kontekstu broja žena s kojima su spavali i svih taktika i strategija koja su naučili za vreme svog seksualnog života. Dakle, kroz godine žene uče o sebi, a muškarci o ženama. I to je savršen recept za dobar seks u kasnijem životnom periodu.

Mlađe djevojke, s druge strane, nisu vešte u komuniciranju svojih želja i potreba s partnerom, a nezadovoljstvo svojim telom najviše utiče na njihov seksualni život. Na primer, u jednom istraživanju je čak 30 odsto devojaka priznalo da tokom seksa pokušavaju da sakriju stomak, pa su istraživači lako mogli pronaći vezu između dobrog seksa i samopouzdanja.

Pexels
 

Kroz godine žene uče o sebi, a muškarci o ženama. I to je savršen recept za dobar seks u kasnijem životnom periodu.

Isto istraživanje pokazalo je da žene između 27 i 45 godina imaju najčešće seksualne odnose. Žene u tom periodu života najčešće i rađaju decu, a trudnoća može uticati na hormone i seks učiniti boljim ili gorim.

U većini slučajeva libido raste nakon trudnoće, pa je i to jedan od razloga zašto je ženama seks prijatniji nego mladim devojkama. Žene imaju povećan seksualni nagon sve do menopauze, kad nivo estrogena pada, a libido se smanjuje.

Muškarcima se, s druge strane, libido ne smanjuje u zlatnom periodu njihova života. Na njihov seksualni nagon u pedesetim godinama utiču stres na poslu, finansijski stres i zdravstveni problemi.

Profimedia
 

Bonus video:

 


 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike