Da li je ovo tajna dobrog seksa? Pravilo „šest minuta“ moglo bi da promeni vaš seksualni život

29.09.2022

20:51

0

Autor: Z. A.

I vratiti vašu vezu na leptirići u stomaku podešavanja

Da li je ovo tajna dobrog seksa? Pravilo „šest minuta“ moglo bi da promeni vaš seksualni život
Scena iz filma 50 niijansi sive - Copyright Film "50 nijansi sive"/Profimedia

Kaže se da je svaki početak težak. Iako će se većina složiti da je ova tvrdnja istinita, ona ne važi i za početak ljubavnog odnosa. Novopečeni parovi ne mogu skinuti pogled jedno s drugoga i stalno se trude kako bi jedno drugo usrećili.

Svakodnevno neguju leptiriće koje osećaju u stomaku, a zajedničko vreme smatraju neprocenjivim. Neki se toliko zaljube da vide samo ono najbolje u svom partneru, a neki kroz svoje partnerstvo rastu kao osobe.

Jedna od najvažnijih stvari na početku veze svakako jeste dobar seks. Strastvene aktivnosti pod čaršavom su toliko dobre, svaki dodir je uzbudljiv, a za intimno uživanje novopečeni parovi uvek nađu vremena. Nakon napornog dana, seks je odmor, a ne dodatna obaveza, pa je „boli me glava“ rečenica koja novim ljubavnicima neće pasti na pamet.

Profimedia
 
Šta kad seks padne na listi prioriteta

Međutim, sve što je lepo kratko traje, barem što se tiče seksa. Kad se zaljubljenost pretvori u ljubav i kad se stvore nešto dublja osećanja, seks pada na listi prioriteta, a ljubav počinjemo da konzumiramo kroz razgovore, podršku i poverenje. To za dugogodišnje partnere može predstavljati problem, a nedostatak seksa može čak rezultirati i nepopravljivim problemima, ponekad i raskidom.

Ako vam je nakon godina odnosa ponestalo strasti i inspiracije, a svesni ste da je seks temeljni deo ljubavnog odnosa, imamo rešenje koje ne košta ništa, vrlo je jednostavno izvedivo, naučno potvrđeno i radi u službi obostranog zadovoljstva.

Seks omogućuje fizičku i psihičku povezanost partnera, pa treba intervenisati ako primetite da ste ga zanemarili. Stručnjaci tvrde da to možete učiniti pomoću pravila šest minuta, koje bi moglo da spasi vaš seksualni život. Ne samo spasiti, napominju, nego ga podići za nekoliko nivoa i učvrstiti vaš odnos.

Pexels
 
Za šest minuta do seksa kao na početku veze

„Sex Information and Education Council of Canada“ objavio je istraživanje koje pravilo šest minuta navodi kao najbolji, a istovremeno najjednostavniji način popravljanja seksualnog života. Ono uključuje predigru koja traje šest minuta. Bilo da vi pružate zadovoljstvo partneru, ili on vama, predigra od šest minuta je ključ dobrog seksa, govori istraživanje.

Bez obzira na to da li se radi o oralnom seksu, strastvenim dodirima ili ljubljenju, te bez obzira na to hoćete li tih šest minuta podeliti na oba partnera, seks nakon tog vremenskog intervala će biti mnogo bolji i ugodniji.

Istraživanje je sprovedeno na 1.500 Kanađana koji su rekli da im je upravo šest minuta potrebno kako bi se opustili i uživali u seksu.

Pexels
 

Čak 61 odsto ženo potvrdilo je da im je potrebno barem šest minuta predigre da bi uopšte mogle doživeti orgazam, a 55 odsto muškaraca potvrdilo je da im je seks bio mnogo bolji ako su im partnerke pre seksa ponudile šest minuta dodatne pažnje.

Isto važi i za postseksualne aktivnosti. Zadovoljeno su se osećale one žene koje su muškarci mazili barem šest minuta nakon seksa, piše zadovoljna.hr.

Ako ste upali u rutinu, sada znate jednostavno i besplatno rešenje koje bi moglo unaprediti vaš seksualni život, a možda ga čak i vratiti u zlatno doba početaka vaše veze.


Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike