Iako ne priznaju, skoro sve žene imaju seksualne odnose tokom menstruacije, a orgazam u tim danima je bolji i intenzivniji

07.09.2022

19:34

0

Autor: D. R.

A da je sve prirodno i normalno dokazuju hormoni koji zapravo dovode do povećanja libida, pa se žena može osećati uzbuđenije tokom menstrualnog ciklusa

Iako ne priznaju, skoro sve žene imaju seksualne odnose tokom menstruacije, a orgazam u tim danima je bolji i intenzivniji
Seksi žena - Copyright Profimedia

Neki orgazmi se često porede s trncima koji obuzimaju celo telo, kao kad se naježite, ali na neverovatno prijatan način.

Neke žene ga opisuju kao pulsirajući osećaj u vagini, gde se mišići stežu i opuštaju duže vreme. Možemo čak čuti i o onima koji rezultiraju izrazito eksplozivnim orgazmom, s mogućim grčenjem kompletnog tela.

U svakom slučaju, šta je dan bez orgazma? Dan bez one neverovatne napetosti i trnaca koji putuju celim telom? Ne radi se samo o osećaju fizičkog zadovoljstva; orgazam na vas ima isti učinak i emocionalno. A s obzirom na divljanje emocija koje žene proživljavaju tokom menstruacije, orgazam bi mogao da bude rešenje za smirivanje kada više ne možete da izdržite.

Pexels
 

Naime, zbog hormona koji dovode do povećanja libida, žena se može osećati uzbuđenije tokom ciklusa, a zbog bolje prokrvljenosti karlice obično se povećava osetljivost što znači - bolji i jači orgazam. U nedavnom globalnom istraživanju brenda "Intimina" među više od 500 učesnica strosti između 18 i 50 godina, pokazalo se da 82 odsto žena ima polne odnose dok je u ciklusu.

Pojačani libido tokom menstruacije savršena je prednost za uživanje u orgazmu. Užitak tokom menstrualnog ciklusa u potpunosti je dopušten i smatra se normalnom seksualnom aktivnošću, a ne perverzijom. To je sasvim prirodna i zdrava navika i nema razloga da sebi uskratite ovo zadovoljstvo.

Profimedia
 

Žene bi trebalo otvoreno da razgovaraju o seksu tokom ovog perioda i da mu daju zeleno svetlo, umesto da negiraju svoju seksualnost zbog menstruacije, trebalo bi da je okrenu u svoju korist.

Veliki broj žena ima strastven i odličan seks tokom ciklusa i uživa u njemu. Istraživanja pokazuju da oko 40 odsto žena doživi bolji orgazam dok ima menstruaciju, nego bez nje. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike